Lorencin nije upravljačka prava prenio na ženu, već na odvjetnika Gorana Veljovića

Autor: Marija Crnjak , 15. ožujak 2013. u 13:45
Darko Lorencin; Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Veljović: Zakon ne zabranjuje suvlasništvo u tvrtki, pa nije Lorencin i dalje može biti u sudskom registru kao osnivač i član društva.

Darko Lorencin u potpunosti poštuje Zakon o sprečavanju sukoba interesa, ustvrdili su iz Ministarstva gospodarstva, demantirajući medijske napise o navodnom sukobu interesa budućeg ministra turizma. U odgovoru se navodi da je Darko Lorencin, sukladno članku 16 spomenutog Zakona, u zakonskom roku od 30 dana od kad je postao pomoćnik ministra gospodarstva, prenio upravljačka prava koje je imao  u društvu Lorencin d.o.o. na odvjetnika iz Pule.

"Dakle ispunjene su sve obveze sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa i postupio je u cijelosti prema navedenom Zakonu", zaključuju u odgovoru koji smo dobili iz Ministarstva gospodarstva, s obzirom da je do službenog imenovanja na mjesto ministra turizma Lorencin i dalje zaposlen kod Ivana Vrdoljaka.

Naime, u medijima su se danas pojavile optužbe da je Darko Lorencin, kao suvlasnik obiteljske tvrtke Lorencin d.o.o. i dalje upisan u sudskom registru kao osnivač i član društva, kao i da je svoja upravljačka prava s početkom obnašanja mjesta dužnosnika prenio na svoju suprugu Dašu Crhu Lorencin, koja je i suosnivač tvrtke. Međutim, kako doznaje Poslovni dnevnik, Lorencin svoja upravljačka prava nije prenio na suprugu, već na odvjetnika Gorana Veljovića, što stoji u njegovoj imovinskoj kartici, a danas nam je to potvrdio i sam odvjetnik.

"Kad je postao pomoćnik ministra gospodarstva, Darko Lorencin na mene je prenio svoja upravljačka prava, a ne na suprugu, što naravno ne bi bilo u skladu sa Zakonom. Njegova supruga međutim nije morala prenijeti svoja upravljačka prava, i ona ih je zadržala. Ja predstavljam Darka Lorencina, kao suvlasnika tvrtke, u skupštini tvrtke, odnosno imam upravljačka prava. Zakon o sprečavanju sukoba interesa međutim nikom ne zabranjuje suvlasništvo u tvrtki, te stoga nema ništa sporno u tome što je Lorencin i dalje naveden u sudskom registru kao osnivač i član društva, on to i dalje može biti", pojašnjava Lorencinov odvjetnik Goran Veljović uz napomenu da u sudskom registru ne mora biti ni naveden prijenos upravljačkih prava. Veljović je inače poznat javnosti kao odvjetnik poduzetnika Danka Končara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

partijske novine sdp-a, jutarnji list, objavile su nekakv članak kojim bi ga trebalo pokazati kao čistog, a zapravo su samo daljnje razotkrile koji je to mutnjež – ispada da je tip dobio kredit od banaka na 800.000 kuna, a zatim kupio nekretninu na isti iznos.

na osnovi čega su mu banke dale kredit? kao da ne bi svatko u ovoj državi bez lipe u džepu onda isto mogao podići kredit na 800.000 i učas postati bogataš. tu je neki teški kriminal u igri, no nitko to neće ispitivati, milanović je jasno dao do znanja da će svim silama spriječiti istraživanje, no narodu postaje jasno da je cijela garnitura do grla upetljana u muljaže i većini im je mjesto u istražnom zatvoru, zajedno s njihovim jatacima u bankama.

svaki kredit koji banka da političaru bez obilatog hipotekarnog osiguranja koje traži za “obične ljude” sasvim je dovoljan povod za kriminalističku istragu koju bi državni odvjetnik morao provoditi po službenoj dužnosti.

New Report

Close