Lorencin ne želi komentirati Cappellija

Autor: Saša Paparella , 24. kolovoz 2014. u 22:00
Ministar turizma Darko Lorencin/D. Jarmaz/PIXSELL

Ministar se ne osvrće na optužbe da će zbog previsokog PDV-a autobuseri izbjegavati Hrvatsku.

Oporbeni "ministar turizma u sjeni", lošinjski HDZ-ovac Gari Cappelli, iznio je na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji u Splitu niz kritika vezanih uz domaći turizam.

Rekao je tako da je na računu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) "ostalo nepotrošenih stotinu milijuna kuna namijenjenih marketingu" te dodao da je tim novcem, uloženim u oglašavanje, Hrvatska ovoga ljeta mogla privući još najmanje pet posto gostiju. Nakon HTZ-a, Cappelli je prozvao i svoje političke protivnike iz koalicijske Vlade, rekavši da bi "zbog uvođenja PDV-a stranim autobuserima Hrvatska dogodine mogla izgubiti do četiri milijuna noćenja, te do 400 milijuna eura prihoda".

Iako su pritužbe ozbiljne, a o problemu s previsokim PDV-om pisalo se i ranije, nitko se od nadležnih nije osjetio pozvanim komentirati Cappellijev istup, pa smo se obratili Glavnom uredu HTZ-a, kao i Darku Lorencinu, ministru turizma, i zatražili komentar o nepotrošenih 100 milijuna kuna i potencijalno izgubljenih 400 milijuna eura. Ni nakon dva dana nismo dobili odgovor, a kad smo ponovno zatražili komentar, iz Ministarstvu turizma šturo nam je odgovoreno kako "ministar turizma nema namjeru komentirati izjave g. Cappellija" (?!), no pritom nam nije objašnjeno zašto je tome tako. Napokon, i sam je Cappelli nakon tiskovne konferencije otišao na odmor i time nas lišio dodatnih komentara o turističkoj sezoni. 

Komentirajte prvi

New Report

Close