Lorencin i Matešić idu u Azerbajdžan po ulagače

Autor: Marija Crnjak , 10. rujan 2013. u 22:00
Ministar turizma Darko Lorencin u studenome putuje u Baku/Patrik Macek/PIXSELL

Lorencin u studenome putuje u Azerbajdžan kako bi se sastao s potencijalnim ulagačima u hrvatski turizam.

Ministar turizma Darko Lorencin u studenome putuje u Azerbajdžan kako bi se sastao s potencijalnim ulagačima u hrvatski turizam, doznaje se u Ministarstvu.

Ekipi ministra turizma pridružit će se i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na čelu s Meri Matešić, koja u Bakuu planira napraviti poslovnu radionicu. Kako smo već pisali, investitori iz Azerbajdžana zainteresirani su, među ostalim, za ulaganje u bivši vojni kompleks Kupari, za što bi se ovih dana trebao raspisati natječaj. Moguća je suradnja i na drugim projektima, prije svega u turističke tvrtke koje čeka privatizacija, poput HTP-a Korčule, Hotela Maestral, Plat i drugih. Suradnja koja se planira ostvariti na tragu je suradnje azerbajdžanskih ulagača Azmont Investmenta s vladom Crne Gore, koja je urodila najavama ulaganja od čak 500 milijuna eura u bokokotarskom zaljevu.

Kako je potvrđeno u srpnju ove godine, Azmont Investment na mjestu bivše vojarne u Kumboru do 2016. godine planira sagraditi luksuzni resort One&Only. Kako je prilikom predstavljanja projekta istaknuo Gafar Gurbanov, predstavnik Azmont Investmenta, prvobitno je planirano ulaganje od 250 milijuna eura za razdoblje od osam godina, no dinamika je u međuvremenu ubrzana i iznos je povećan na 500 milijuna, kako bi se gradnja kompleksa završila u roku 28 mjeseci. Projekt predviđa gradnju luksuznog hotela sa 120 soba, 500 luksuznih apartmana i vila, ribarskog gata, marine kapaciteta do 250 vezova, s naglaskom na megajahte. U  resortu će biti do 70 različitih trgovačkih i ugostiteljskih objekata raspoređenih oko obalnoga šetališta, jahting i beach klub, a predviđena je i teniska akademija.

Planiraju urediti i pješčane plaže, a u sklopu projekta su i tri otoka na kojima će se nalaziti zabavni sadržaji i helidrom. Investitori su istaknuli da će crnogorski projekt biti prvi europski One&Only resort, a sudeći prema interesu hrvatske i azerbajdžanske strane, ima naznaka da bi drugi One&Only resort mogao niknuti na hrvatskoj strani Jadrana.

Komentari (7)
Pogledajte sve

This does not make sense. There is a proposed One and Only in Kumbor, Montenegro. Why would there be another One and Only 60 km’s way in Kupari? Perhaps another hotel chain, maybe? However the project in Montenegro is not in accordance with the planning documentation of the State and what they are proposing is in essence illegal… They are having their problems with the authorities. There has been reports that there has been conflicts with the top political powers. The Azeri’s have come in and disregarded all urban planning parameters, such as building on sea domain, cutting off public access to the sea and proposing buildings on known heritage sites. This is hardly good manners for guests in a foreign country.

Ma idu na izlet i to je to. Kakvi ulagači i tko bi vjerovao ovim spodobama.

Tko je išao u Kinu, jel bio itko od njih?

Bolje da su poslali mail, manje bi lošeg napravili nego da idu osobno, mmanje košta i ljepše je za vidjeti.

Bravo Frankie, ti si dao najbolji komentar. Samo se bojim da bi ih Afganistanci brzo poslali natrag.

jos bolje bi bilo Afganistan.Mozda se ne bi ni vratili,tako bi najvise pomogli nasem turizmu.

New Report

Close