Lonely Planetu i Trip Advisoru 3 milijuna kuna od HTZ-a

Autor: Marija Crnjak , 28. ožujak 2018. u 13:59
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Uz potvrdu o angažmanu globalnih portala najavljeni i natječaji za direktore predstavništava u šest zemalja EU i Kini.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice u utorak je usvojilo odluke o suradnji s Lonely Planetom i TripAdvisorom, u ukupnoj vrijednosti od oko tri milijuna kuna.

Odobrena je i podrška za promociju sportskih manifestacija koji predstavljaju motiv dolaska u destinaciju, kao što su Tour of Croatia koji će dobiti dva milijuna kuna te ATP Croatia Umag kojem ide 1,3 milijuna kuna.

Donesena je i odluka o raspisivanju natječaja za direktore predstavništava HTZ-a kojima ugovori o radu istječu u 2018. godini. To su Austrija, Češka, Slovenija i Švedska, a natječaj će obuhvaćati i predstavništva na tržištu Mađarske i Slovačke, te Kine sa sjedištem u Šangaju, gdje se otvara ured HTZ-a u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom.

"Današnji procesi promocije i brendiranja u turizmu zahtijevaju visok stupanj proaktivnosti, profesionalnosti, kreativnosti i inovativnosti. Upravo zato surađujemo s globalno prepoznatljivim partnerima", pojasnio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. On od kandidata za direktore predstavništava očekuje nove, inovativne i zanimljive prijedloge. Suradnja s Tripadvisorom uključuje integraciju sadržaja, slika i videa na portalu, oglašavanje kroz multiclick banere.

Suradnja s Lonely Planetom uključuje kreiranje personaliziranih "mikro web stranica" i sadržaja unutar Lonely Planet portala s originalnim videozapisima putovanja. Svaki sadržaj će se dijeliti putem društvenih mreža, a nakon završetka kampanje objavljeni sadržaji trajno ostaju prisutni na  stranici.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nema posustajanja dok ne dosegnemo milijardu noćenja

New Report

Close