‘lnovacije moraju postojati na razini pojedinaca’

Autor: Marta Duić , 25. rujan 2018. u 21:59
Predstavnici Styrije i vodstva Instituta/ Igor Kralj/PIXSELL

Uz desetu obljetnicu rada nagrade partnerskim tvrtkama i organizacijama, među dobitnicima i Styria grupa.

U hotelu Westin obilježen je deseti rođendan Instituta za inovacije, neprofitne organizacije koja provodi edukativne programe za menadžere svih razina, s ciljem razvoja inovacijskih potencijala u regiji.

Prvo su surađivali sa znanstvenicima, a nakon toga su krenuli raditi i s kompanijama. Povodom desete obljetnice dodijeljene su nagrade partnerskim tvrtkama i organizacijama, a jedna od njih je i Styria grupa, koja s Institutom surađuje već sedam godina. 

"Rano smo prepoznali potencijal edukacijskih programa Instituta za inovacije, ali i prilike za umrežavanje i razmjenu iskustava generacija polaznika, stoga smo odlučili maksimalno podržati ovu suradnju s ciljem stvaranja veće inovacijske kulture unutar naše grupe, te osnaživanjem leadership vještina naših menadžera i mladih talenata", ističe Ivana Krajinović, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Styria grupe. 

Goran Vlašić, predsjdnik vijeća Instituta za inovacije istaknuo je kako je glavni problem velikih kompanija u tome što su nastale na inovacijama te tada stale s inoviranjem. Smatra da je ključan element za inoviranje je strast bez koje nema ni inovacije. "Strast je prirodni LSD i ona omogućava mozgu da radi maksimalno kreativno, samo mu moramo dati dovoljno vremena za procesuiranje, moramo mu dati mogućnost stvaranja. Sve više kompanija umjesto da rastu u inovacijama, guše se u njima. Inovacije moraju postojati na razini pojedinca", napominje on.  

Komentirajte prvi

New Report

Close