LNG Hrvatska traži konzultante za izradu dokumentacije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. travanj 2015. u 11:06
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Rok za dostavu ponuda je 13. svibnja 2015. do 10 sati.

Tvrtka LNG Hrvatska objavila je javni poziv na podnošenje ponuda za izradu projektne dokumentacije i dokumentacije potrebne za ishođenje dozvola za izgradnju LNG terminala Krk.

Poziv se odnosi na konzultantske usluge za ishođenje potrebnih dozvola i suglasnosti – detaljno projektiranje i dizajn (FEED) te izradu glavnog projekta, sa sustavom za opskrbu energijom i ishođenje građevinske dozvole.

Rok za dostavu ponuda je 13. svibnja 2015. do 10 sati. Najbolji ponuditelj bit će odabran u otvorenom postupku nabave usluge, a kriterij će biti ekonomski najbolja ponuda.

LNG Hrvatska ranije je, u prosincu prošle godine, objavio javni poziv za iskazivanje interesa za zakup kapaciteta na budućem LNG terminalu na otoku Krku. Rezultati tog natječaja poslužit će kao osnova za sljedeći korak, a to je sklapanje obvezujućih ugovora o zakupu kapaciteta.

Projekt pod nazivom LNG terminal, izgradnja prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku, uvršten je na listu strateških investicijskih projekata od važnosti za Republiku Hrvatsku.

To znači da se provodi prema Zakonu o strateškim investicijskim projektima koji omogućuje se da svi službeni postupci postaju žurni i imaju najviši prioritet te je pojednostavljena i ubrzana procedura ishođenja dokumentacije i dozvola za potrebe realizacije projekta.

LNG terminal na Krku uvršten je i na listu Europske strategije energetske sigurnosti kao jedan od ključnih projekata, s posebnim naglaskom na doprinos u područjima sigurnosti opskrbe te diversifikacije opskrbnih pravaca.

U studenom prošle godine, Europska komisija odobrila je bespovratno financiranje ukupno 50 posto troškova za studije LNG terminala na Krku, odnosno za pravno i financijsko savjetovanje, FEED, glavni projekt i druge dokumente, za što je odobren maksimalni iznos od 4,9 milijuna eura.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kolega Sava sa teme Dioki je najveci zivi strucnjak za LNG

Postoji li neki link ili kontakt bilo kakve vrste-gdje je natječaj?

New Report

Close