Jurčić u Karlovcu podupro Petračića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. svibanj 2013. u 17:57
Ljubo Jurčić; Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Važan dio Petračićeva programa jest osnutak fonda za zapošljavanje koji će omogućiti samozapošljavanje ljudima koji imaju ideju, a nemaju novca.

Kandidata za gradonačelnika Karlovca Davora Petračića i njegovu listu za karlovačko Gradsko vijeće podupro je danas u Karlovcu ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić jer im je politika – konkretna rješenja, a koalicijski partneri su im građani.

Dijeleći građanima letak s porukom da glasuju za pravi smjer, Jurčić je rekao kako je prepoznao da se u toj nezavisnoj listi ne bave politikom sadržajno te ih podupire zato što su im koalicijski partneri građani, a politika – konkretna rješenja.

"Nažalost, mi imamo stranke koje su se formirale devedesetih godina s raznim deformacijama jer nije bilo institucija koje bi te deformacije korigirale. Sada je u tijeku potraga za vodstvom koje bi moglo rješavati probleme na način koji ne bi bio preko leđa građana", rekao je Jurčić.

Dodao je da građane ne zanimaju veliki projekti, nego jesu li gradonačelnici i vijeća u stanju rješavati njihove probleme, komunalne i egzistencijalne.

Petračić 13 godina ima svoju tvrtku koja se bavi projektiranjem te je ovlašteni vještak. Kad on kao gradonačelnik i Jasna Plevnik i Dušan Labus kao njegovi zamjenici odrade četverogodišnji mandat, u Karlovcu će, rekao je Petračić, ostati depolitizirana Gradska uprava i gradske tvrtke jer će se uhvatiti u koštac s negativnostima koje su proistekle iz zapošljavanja podobnih, a ne stručnih kadrova.

Poseban je primjer, po njegovu mišljenju, toplana u kojoj se nije vodila gradska nego stranačka politika zato što njome nisu upravljali stručnjaci, nego podobnici, te ju je upravo takva politika odvela u korupciju i dug od osamdeset milijuna kuna.

Važan dio Petračićeva programa jest osnutak fonda za zapošljavanje koji će omogućiti samozapošljavanje ljudima koji imaju ideju, a nemaju novca.

Na pitanje novinara o mogućoj poslijeizbornoj suradnji u Gradskome vijeću, Petračić je odgovorio da oni ni s kim neće potpisivati poslijeizborni koalicijski sporazum.

Jasna Plevnik je članica Pokreta za građansku Hrvatsku don Ivana Grubišića, a Labus lokalnog pokreta "Volim Karlovac". Zajedno su procijenili da je projektant Petračić odlično rješenje za vođenje grada te su ga pozvali na suradnju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ako ga Ljubo podrzava nesto s njim sigurno nije u redu.

New Report

Close