'Ljubljanska je mogla već milijarde zaraditi u RH'

Potpisani sporazum zadovoljava i Sloveniju i Hrvatsku/PIX Potpisani sporazum zadovoljava i Sloveniju i Hrvatsku/PIX

Memorandum je dogovoreno da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru sukcesije.

Potpisanim Memorandumom o suglasnosti rješava se i posljednje otvoreno pitanje između Hrvatske i Slovenije koje je bilo prepreka ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u Ljubljani, rekao je u ponedjeljak u Mokricama slovenski premijer Janez Janša, dok je predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović kazao kako ovo rješenje zadovoljava i jednu i drugu stranu.

Memorandum je dogovoreno da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru sukcesije a slovenska vlada odmah će u parlamentu pokrenuti ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora. "Sada konačno imamo dogovor. On je tražio malo dobre volje, malo kontakata, djelovanja stručnjaka, ministara, pregovarača", rekao je Milanović i dodao da sada imamo rješenje koje zadovoljava i jednu i drugu stranu. Na pitanje hoće li Ljubljanska banka ući na hrvatsko tržište, Janša je rekao da će nakon 1. srpnja Hrvatska ući u EU i biti dio jedinstvenog tržišta gdje vrijede pravila o slobodnom kretanju kapitala. "Da su problemi ranije bili rješeni, Ljubljanska banka je mogla prva ući na hrvatsko tržište i zaraditi milijarde", kazao je Milanović.

Komentari (8)
 • mate_11
  mate_11 12:07 12.3.2013.

  Ovo se zove klasična veleizdaja ! Odkuda Milanoviću pravo da odustane od potraživanja milijardu eur-a (koliko sa kamatama iznosi dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama) ? Radi se o iznosu s koji možemo izgraditi Pelješki most ! Treba ga pitati da li bi on odustao od duga kad bi netko njemu nešto privatno dugovao ?? Slovenija je dobila u potpunosti ono što je ucjenom tražila: rješavanje duga kroz sukcesiju (drugim riječima - nisu dužni oni a mi nek se naplatimo ako tamo nađemo nešto love) te odustajanje od tužbi.
  Ovo je samo još jedan u nizu dokaza totalne nesposobnosti i gubljenja ovog napuhanog premijera i njegove vlade.

 • gismund
  gismund 12:06 12.3.2013.

  graditelj


  Bolje kod monopolista Todorića. Uopće više ne trošim u Hrvatskoj osim sitnica. Po sve ostalo idem preko granice…

  Zanimljivo, a kako ti ne smeta kupovati dionice Todorićevog Belja i zarađivati na njima?
  Ja ću uvijek radije dati novac našim tvrtkama jer taj novac na kraju ipak ostaje u RH nego slovencima koji su nas cijedili i ucjenjivali 20 godina!

 • graditelj
  graditelj 11:56 12.3.2013.

  gismund


  U ljubljanskoj banci nisam nikada štedio niti mi ne pada na pamet! Isto tako ne kupujem ništa u Mercatoru niti Merkuru jer ne dam niti lipe onima koji nas ucjenjuju zadnjih 20 godina i koji ne namjeravaju vratiti dug hrvatskim štedišama!

  Bolje kod monopolista Todorića. Uopće više ne trošim u Hrvatskoj osim sitnica. Po sve ostalo idem preko granice…

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!