'Ljubljanska je mogla već milijarde zaraditi u RH'

Potpisani sporazum zadovoljava i Sloveniju i Hrvatsku/PIX Potpisani sporazum zadovoljava i Sloveniju i Hrvatsku/PIX

Memorandum je dogovoreno da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru sukcesije.

Potpisanim Memorandumom o suglasnosti rješava se i posljednje otvoreno pitanje između Hrvatske i Slovenije koje je bilo prepreka ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora u Ljubljani, rekao je u ponedjeljak u Mokricama slovenski premijer Janez Janša, dok je predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović kazao kako ovo rješenje zadovoljava i jednu i drugu stranu.

Memorandum je dogovoreno da će se rješenje Ljubljanske banke pronaći u okviru sukcesije a slovenska vlada odmah će u parlamentu pokrenuti ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora. "Sada konačno imamo dogovor. On je tražio malo dobre volje, malo kontakata, djelovanja stručnjaka, ministara, pregovarača", rekao je Milanović i dodao da sada imamo rješenje koje zadovoljava i jednu i drugu stranu. Na pitanje hoće li Ljubljanska banka ući na hrvatsko tržište, Janša je rekao da će nakon 1. srpnja Hrvatska ući u EU i biti dio jedinstvenog tržišta gdje vrijede pravila o slobodnom kretanju kapitala. "Da su problemi ranije bili rješeni, Ljubljanska banka je mogla prva ući na hrvatsko tržište i zaraditi milijarde", kazao je Milanović.

Komentari (8)
 • mate_11
  mate_11 12:07 12.3.2013.

  Ovo se zove klasična veleizdaja ! Odkuda Milanoviću pravo da odustane od potraživanja milijardu eur-a (koliko sa kamatama iznosi dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama) ? Radi se o iznosu s koji možemo izgraditi Pelješki most ! Treba ga pitati da li bi on odustao od duga kad bi netko njemu nešto privatno dugovao ?? Slovenija je dobila u potpunosti ono što je ucjenom tražila: rješavanje duga kroz sukcesiju (drugim riječima - nisu dužni oni a mi nek se naplatimo ako tamo nađemo nešto love) te odustajanje od tužbi.
  Ovo je samo još jedan u nizu dokaza totalne nesposobnosti i gubljenja ovog napuhanog premijera i njegove vlade.

 • gismund
  gismund 12:06 12.3.2013.

  graditelj


  Bolje kod monopolista Todorića. Uopće više ne trošim u Hrvatskoj osim sitnica. Po sve ostalo idem preko granice…

  Zanimljivo, a kako ti ne smeta kupovati dionice Todorićevog Belja i zarađivati na njima?
  Ja ću uvijek radije dati novac našim tvrtkama jer taj novac na kraju ipak ostaje u RH nego slovencima koji su nas cijedili i ucjenjivali 20 godina!

 • graditelj
  graditelj 11:56 12.3.2013.

  gismund


  U ljubljanskoj banci nisam nikada štedio niti mi ne pada na pamet! Isto tako ne kupujem ništa u Mercatoru niti Merkuru jer ne dam niti lipe onima koji nas ucjenjuju zadnjih 20 godina i koji ne namjeravaju vratiti dug hrvatskim štedišama!

  Bolje kod monopolista Todorića. Uopće više ne trošim u Hrvatskoj osim sitnica. Po sve ostalo idem preko granice…

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve