Ljekoviti proizvodi iz ivanićgradskog Naftalana putuju u Skandinaviju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. srpanj 2014. u 13:19
Foto: www.volimivanic.info

Tvrtka Ivalan Terme, iz sastava Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić Grada, dogovorila je izvoz svojih proizvoda za liječenje kožnih bolesti sa švedskim distributerom.

Tvrtka Ivalan Terme, iz sastava Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić Grada, dogovorila je izvoz svojih proizvoda za liječenje kožnih bolesti sa švedskim distributerom za skandinavska tržišta u minimalnoj vrijednosti 1,2 milijuna kuna godišnje.

Izvijestivši o tom izvoznom poslu, iz Ivalan Termi ističu da je prva pošiljka njihovih proizvoda vrijedna 150 tisuća kuna upravo na putu za Švedsku, a riječ je o jedinstvenim i raritetnim medicinskim proizvodima, uljima, kremama i sapunima, nastalih na osnovici naftalana ili posebne vrste naftenske nafte koja ima ljekovita svojstva i koja se nalazi oko Ivanić Grada.

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan to se koristi već više od četvrt stoljeća u tretiranju raznih kožnih bolesti i raznih upalnih procesa u zglobovima, u stanjima poslije opeklina te u rehabilitacijama poslije raznih operativnih zahvata i raznih drugih bolesti i stanja.

Uz potpisan ugovor sa švedskim partnerom, koji pokriva Skandinaviju (Švedsku, Dansku, Norvešku i Finsku), Ivalan Terme spremaju se, kako najavljuju, izvoziti i u Rusiju, gdje su njihovi preparati u postupku registracije.

Rade i na tržištima regije pa će se tako vrlo brzo njihovi proizvodi naći i u Bosni i Hercegovini te Srbiji iduće godine, a ugovaraju i distribuciju za brojne zemlje EU-a, gdje će se, prema očekivanju direktorice Ivalana Sanje Mahovlić Vučinić, jače tržišno pozicionirati od iduće godine.

Ivalan Terme, kao svoju tvrtku-kćer, Specijalna bolnica Naftalan osnovala je s ciljem razvoja, proizvodnje i prodaje preparata iz naftalana.

Komentirajte prvi

New Report

Close