Linića nisu pratili, ali prisluškuju telefone Milana Bandića i Milijana Brkića?

Autor: Agencija VLM , 10. srpanj 2014. u 11:11
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Slavko Linić nije govorio istinu kad je premijera Zorana Milanovića optužio da ga je dao pratiti. Takav je zaključak, nakon provedenog nadzora, izglasala vladajuća većina u Odboru za nacionalnu sigurnost.

Slavko Linić nije govorio istinu kad je premijera Zorana Milanovića optužio da ga je dao pratiti. Takav je zaključak, nakon provedenog nadzora, izglasala vladajuća većina u Odboru za nacionalnu sigurnost, donosi RTL. 

 ''Svaki Linićev navod, o pratnji policijskog USKOK-a o raspitivanju po restoranima u vezi računa, sve što je naveo provjerili smo i utvrdilo se da nije točno'', rekao je potpredsjednik nacionalnog odbora za sigurnost, Igor Dragovan. Time je završena priča koju je Slavko Linić otvorio na konferenciji za medije u Rijeci tjedan dana nakon izbora za EU parlament. Međutim, čini se da je provjerama otkrivena nova afera, potencijalno puno veća, piše Novi list.

Neslužbeno doznaju da su HDZ-ovci 11. lipnja u OTC-u, zatražili od svojih domaćina podatke o mogućem praćenju još četiri telefonska broja. Riječ je o predsjedniku Odbora za nacionalnu sigurnost Miroslavu Tuđmanu, Tomislavu Čuljku,  potpredsjedniku Sabora i političkom tajniku HDZ-a,  glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću, ali i zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću.

SDP-ovac u Odboru Igor Rađenović također je priložio izdvojeno mišljenje, u kojem je upozorio da su "u sklopu nadzora OTC-a, osim provjere telefonskog broja Slavka Linića, pojedini članovi Odbora zatražili provjeru za još nekoliko telefonskih brojeva, o čemu je sastavljena službena bilješka"

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa nije to ništa nova.

Ako su ih prisluškivali amerikanci, ne vidim razloga zašto se diže panika kad to radi hrvatska policija.

Meni samo nije jasno kako je moguće tražiti potvrdu jer se nekog prisluškuje ili ne.

Koji su razlozi za to?

ako su i dobili podatke (makar u svakoj državi policija ne daje takve podatke jer ne prisluškuju bez razloga i naloga) kako je moguće da to objave u medijima bez posljedica?

Pa neka onda sud lijepo objesi na ploču (jer imena luda nalaze se svuda) za koje je sve brojeve dao nalog za prisluškivanje.

Tako da mafijaši i kriminalci znaju da ih se prati.

Ovime ne prejudiciram da se svi telefoni prisluškuju i prate zbog kriminala.

razlozi mogu biti različiti, npr. da netko prijeti dotičnim osobama…

Mi u Hrvatskoj se baš volimo nabacivati s “tajnim podacima po plotu”.

I oni to nazivaju Odbor za nacionalnu sigurnost?

New Report

Close