Linić se ne vraća u Sabor, Lalovac nema potporu svih SDP-ovaca?

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2014. u 10:14
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel sazvao je u utorak poslijepodne ad hoc sjednicu Gradskog odbora na kojoj je dobio nepodijeljenu podršku stranačke baze za svoj stav prema smjeni Slavka Linića, piše Novi list.

 Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel sazvao je u utorak poslijepodne ad hoc sjednicu Gradskog odbora na kojoj je dobio nepodijeljenu podršku stranačke baze za svoj stav prema smjeni Slavka Linića, piše Novi list. Obersnel je naglasio da je riječ o neformalnoj sjednici Gradskog odbora, a nakon što je pročitao tekst svoga priopćenja, u kojemu je smjenu nazvao "neljudskom i nekolegijalnom" , dobio je pljesak svih prisutnih, stoji u tekstu. Govori riječkih SDP-ovaca išli su u smjeru koji bi se mogao sažeti kao "ne damo Slavka, Slavko je naš", a članovi Foruma mladih SDP-a koji su upravo uvijek podržavali Zorana Milanovića sada su čak predložili sazivanje izvanredne izborne konvencije SDP-a na nacionalnoj razini, gdje bi se detroniziralo šefa stranke, piše Novi list.

Riječki klan, kako ekipu riječkih i primorsko-goranskih SDP-ovaca naziva premijer Zoran Milanović, našao se uvrijeđenim takvom karakterizacijom te su jučer, nakon smjene ministra Slavka Linića, jednodušno stali na njegovu stranu, i time faktički započeli novu borbu za prevlast unutar SDP-a, piše list u drugom članku pod naslovom "Kriza se seli u Sabor: Boris Lalovac neće dobiti podršku svih SDP-ovaca?". Očito je da smatraju da je svojim postupcima premijer i šef stranke Milanović ugrozio rejting SDP-a, potrošio povjerenje u Vladu, a ujedno i nekorektno postupio prema najuspješnijem i najpopularnijem ministru, te su mu praktički otkazali poslušnost i krenuli u borbu za novi, postmilanovićevski SDP.

Iako su donedavno čvrsto bili na istoj strani, šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel i Zoran Milanović sada su već na suprotstavljenim stranama.

Obersel je izvijestio i da se smijenjeni ministar Slavko Linić uopće neće vratiti u Sabor jer je jedini koji je dao ostavku na zastupnički mandat, a nije ga zamrznuo kao drugi ministri. 

To bi značilo da Linić ostaje najobičniji član stranke, piše list. 

 "Iskreno rečeno, ništa ne očekujem od današnje sjednice Predsjedništva SDP-a", izjavio je jutros za Hrvatski radio predsjednik SDP-a Rijeke Vojko Obersnel, čime je potvrdio da je nezadovoljan kompletnim funkcioniranjem vrha stranke. Ponovio je da ne spori sefu Zoranu Milanovicu da smijeni bilo kojeg ministra, pa i Slavka Linića, ali da se smjena morala odigrati drugačije, bez iznošenja dvojbenih podataka jer ovako je ostao mučan dojam, rekao je.

 

Komentari (19)
Pogledajte sve

nema frke, samo nemoj prolupati.

Pa ja sam se u zivotu naradija puno zaradija i puno toga imam osim sto jos nemam 40-tu. Sav moj imetak je rezultat moga rada. Sada radim uglavnom iz zajebancije,a da ne volim uzest kintu za tu zajebanciju volim. Jebiga ja sam ipak profesionalac i radim za pare ne iz ljubavi. E sad sto pise u Bibliji o tome ne znam, ni ne zanima me. Bitnije mi je da mi je moja savjest cista i da se svako jutro mogu pogledat u zrcalo nego sto pise u nekoj staroj knjizurini pa taman da ju je Krleza napisa.


Ma imam dovoljno,a kupija bi jos.Pa nisam lud radit. Bravura je zivit bez lavura.

vidiš kako iz biblije uzimaš samo ono što ti paše frenki. to nije nimalo kršćansko ponašanje. znači, sveto pismo mora vrijediti za sve osim za tebe. eh…puno je takvih od 90 do danas…samo okrenuli kapute…treba raditi zbog stanja uma, a ne zbog novaca.

Ma imam dovoljno,a kupija bi jos.Pa nisam lud radit. Bravura je zivit bez lavura.

New Report

Close