S HUP-om dogovara oporezivanje poslovnih nekretnina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2013. u 17:19
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Razgovara se i s udrugom hotelijera i ugostitelja oko definiranja oslobođenja za hotele i ugostiteljstvo.

Ministar financija Slavko Linić danas se u Dubrovniku sastao s predstavnicima gradova i općina Dubrovačko-neretvanske županije u okviru javne rasprave o prijedlogu zakona o porezu na nekretnine.

Predstavnike jedinica lokalne samouprave želi se informirati te definirati sporne točke i probleme, pripremiti ih za zamjenu sustava komunalnih naknada porezom na nekretnine, jer će prihod od tog poreza biti prihod lokalnih samouprava, objasnio je Linić na konferenciji za novinare koju je održao s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Ponovio je kako će porez na nekretnine više opteretiti nekretnine koje nisu u funkciji, dodavši da se s udrugom poslodavaca pokušava pronaći rješenje oko oporezivanja poslovnih nekretnina te da se primjerice razgovara s udrugom hotelijera i ugostitelja oko definiranja oslobođenja za hotele i ugostiteljstvo.

Govoreći o oslobađanju od poreza subvencija zrakoplovnih karata za građane grada Dubrovnika na relaciji Dubrovnik-Zagreb i obratno, a koje daje grad Dubrovnik, ministar Linić je rekao kako nema razlike između te i odluka gradskih vijeća o subvenciji karata u gradskom prijevozu primjerice za umirovljenike.

Dubrovnik je značajno udaljen od središta i pronašli smo opravdanje za takvu odluku, kazao je.

Vezano uz pitanje ulaska Hrvatske u EU i specifičnog položaja juga Hrvatske, Linić je istaknuo kako se pokušavaju naći rješenja za brži protok preko graničnih prijelaza, posebno transporta robe, iako oko toga "nema suglasnosti s čelnicima županije i veći je problem neodgovorno političko ponašanje".

Na upit o mogućnosti subvencioniranja prijevoza roba za dubrovačke gospodarstvenike, koji bi od 1. srpnja trebali dio roba prevoziti preko Pelješca i otoka Korčule, što će iziskivati više vremena, ministar Linić je kazao kako sve manje razumije ljude koji tako nešto pitaju, kako su subvencije bile moguće do 1990. godine.

"Valjda je svima jasno da više nema subvencija, nešto ih još može biti u poljoprivredi odnosno prijevozu putnika u željezničkom prijevozu, ali pričati o subvencijama što će sat vremena duže voziti preko Korčule doista ne razumijem", naglasio je Linić poručujući onima koji to pitaju da potraže neki drugi posao jer je sramotno da poduzetnik pita hoće li e dobiti subvencija što sat duže vozi preko Korčule.

Komentari (7)
Pogledajte sve

porez na nekretnine je podmukla varka linića jer u startu predviđa velika oslobođenja i do 90% samo da narod prihvati porez, a onda će olakšice svake godine smanjivati (sjetimo se osobnih odbitaka koje su sve ukinuli!!) sve dok porez ne dođe na 1,5% koliko iznosi temeljna stopa koju zakon uvodi!!!! to će biti svakoj obitelji tisuće EUR-a poreza godišnje za svaku nekretninu!!!!

HOĆEMO REFERENDUM O POREZU NA NEKRETNINE!!!!

VRIJEME JE DA KAŽEMO: DOSTA PLJAČKANJA GRAĐANA!!!!!

Taj prijedlog zakona o porezu na nekretnine je nepošten, nepravedan – to je čista prijevara. Ne radi se o tome da sada nije vrijeme za uvođenje takvog poreza kao što kaže HNS. Taj prijedlog zakona je težak udar za obrt, malo i srednje poduzetništvo. Uzalud se Maras Grčić upinju u medijima dokazati kako rade u interesu poduzetnika kad im s druge strane Linić svojim harač-idejama sasvim sabotira njihove aktivnosti. Nadalje, jedinice lokalne samouprave prema tom zakonu neće ništa bolje proći nego što prolaze s postojećom komunalnom naknadom. Misli profitirati samo Linić puneći državni proračun, stvarajući pomoću tog zakona pretpostavke za daljnje povećanje poreznog opterećenja ali njegovo je razmišljanje plitko i kontraproduktivno. Molim medije da omoguće JLS i poreznim obveznicima da javno izraze svoje mišljenje o Linić-idejama a ne da se samo podobnom ministru omogućava (besplatna) medijska kampanja.

Kukuriku Vlada nastavljaju uništavati sve što se miće u Hrvatskoj .

Činjenice , brojke govore da su svi pokazatelji u padu .

Jedino raste broj uništenih tvrtki , broj nezaposlenih 372.000 i inflacija 5%.

Vidite i sami da neznate voditi državu .

Raspišite izbore !

Bravo Liniću!

Znači trebamo prodat urede i radit pod šatorima kako bi se oslobodili tvoje presije koja je postala nepodnošljiva. A šta će mo sa troškovima. Tu stavku treba izbacit iz bilance jer nije ništa priznato.

New Report

Close