Linić: Porez na nekretnine? To još nije gotova priča

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2013. u 11:41
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Porez na nekretnine je zlatna rezerva za iduću godinu. Mi nikako da shvatimo da su naš najveći problem jedinice lokalne samouprave”, kazao je Linić.

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Novi list osvrnuo se na prijedlog interventnih mjera i reformi koje je Vlada predstavila ovog tjedna, a među ostalim dotaknuo se i poreza na nekretnine, za kojeg kaže kako "to još nije gotova priča".

"Porez na nekretnine je zlatna rezerva za iduću godinu. Mi nikako da shvatimo da su naš najveći problem jedinice lokalne samouprave", ističe Linić.

Smatra kako nema razloga odustati od poreza na nekretnine. "To je porez koji se u Europi naplaćuje. Po prihodima smo siromašni, po imovini bogati. Ne može se samo po prihodima plaćati poreze. Polako moramo i po bogatstvu plaćati poreze. Ja od njega ne odustajem i samo čekam trenutak", kaže ministar.

Komentari (11)
Pogledajte sve

mic po mic i doći će i do ovog poreza na zrak i sunce, sliniću pa što te brine toliko tuđi đep, nedaj bože da netko zaradi a to niste vi, i zašto bi svi imali isto , pa 70 % naroda je ljeno i zasto njima davati više , ako radim pošteno ( znači da sam na sve već debelo platio porez) i imam para pa moja je stvar što želim kupit i imat, ali “ne” oderi još jednom.

…je pored zraka i sunčeve energije da možda uvede porez i na petak…

…samo nek razmisli o načinu kontrole…[emo_smijesak][emo_namigusa]

Liniću, iako nisam savjetnik, evo mojih prijedloga za nove poreze:
1)Porez na zrak (po težini poreznog dužnika ili obujma pluća) jer su hrvatski građani deblji od prosjeka EU pa onda trebaju i više plaćati
2) Porez na sunčanu energiju … po čemu izračunati ne znam (za početak po kilaži) ali dobro je i to oporezovovati jer je hrvatski građani imaju više od prosjeka unije.

U svakom slučaju sve što imamo više od prosjeka EU treba nemilosrdno oporezovati!

Ako treba, smislim ja još poreza … samo javi!

Nekretnine = nesređene.
Sredi pa uvedi.

New Report

Close