Linić: Porez na nekretnine do kraja godine

Autor: Poslovni.hr , 03. siječanj 2013. u 17:15
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija je uvjeren je da će dobiti podršku koalicijskog partnera HNS-a.

Ministar financija Slavko Linić u razgovoru za Media Servis potvrdio je da će Vlada uvesti porez na nekretnine do kraja godine, te smatra da će građani podržati potez Banskih dvora, prenosi Jutarnji list.

– U ovoj godini očekujem puno rasprava o tom porezu s građanima Hrvatske jer bitno je što građani misle o tome. Građani žele da bogatiji ljudi plate više poreza i da na taj način doprinesu za potrebe zdravstva, obrazovanja i ostalog – rekao je Linić za Media Servis. Uz to, kako je istaknuo Linić, uvjeren je da će dobiti podršku koalicijskog partnera HNS-a.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Liniću, jel vam jasno da se porez na imovinu/nekretnine ne može promatrati odvojeno od poreza na dohodak? Evo vam ilustrirani primjer pa ćete možda shvatiti
http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201301050048503

Od 6500 mobjekata sa rjesenjem za rusenje zahtjev podnjelo 2300.A sto ce uspit ova pljacka hahahaha.Znaci 35%. I onda ce ti placat kako ovi kazu skuplji porez na nekretnine.Znaci nije namjera sredjivanje stanja nego punjenje proracuna. Kakav jad.

http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/198361/Default.aspx

Želim znati- koliko točno nekretnina ima ministar Linić. Imate li točan podatak
na današnji dan, ukključujući i bliske srodnike. Suprugu, roditelje , braću, sestre i sl. Analizom njegovog profila, a mi smo BALKAN,on je na Vlasti, možemo predvidjeti njegove postupke i odluke……….

Građani se protive toj ideji. Jedinice lokalne samouprave se protive toj ideji. Obrtnici se protive toj ideji. Turistička djelatnost se protivi toj ideji. Dajte već jednom definirajte tko su ti “bogati”. Jel vam jasno da se porez na imovinu/nekretnine ne može promatrati odvojeno od poreza na dohodak? Ili pak ne možete shvatiti tu vezu g. ministre?

New Report

Close