Linić pod kontrolu stavlja financije Crkve i Dinama

Autor: VLM , 09. rujan 2013. u 22:00
S. Linić/G. Jelavić/PIXSELL

Zakonom će propisati kazne kojim će ih prisiliti da svoja izvješća objave.

Kontrolu financija Katoličke crkve i dobrostojećih udruga poput GNK Dinama, ministar financija Slavko Linić pod kontrolu će staviti novim Zakonom o računovodstvu neprofitnih organizacija koji će se na Vladi naći u drugoj polovici listopada.

Zakonom će propisati kazne kojim će ih prisiliti da svoja izvješća objave. Kako se doznaje u Ministarstvu financija, prema novom zakonu. neprofitne organizacije koje se bave tržišnim djelatnostima morat će osnovati trgovačka društva. To znači da se, primjerice, nogometni klub Dinamo baviti kupoprodajom igrača već će za to morati imati posebnu tvrtku. U Hrvatskoj ima 50 tisuća registriranih udruga, a iz proračuna dobiju oko milijardu i pol kuna godišnje

Komentari (3)
Pogledajte sve

Hmmm a gdje je sva sila NGO-ova poput Gonga, Platforme 112, BABA i ostalih??


Mislim da bi trebalo pisati kako će se kontrolirati financije sviju nevladinih organizacija pa i Katoličke i Pravoslavne crkve, Dinama, Muslimanske zajednice itd.

Možda je članak pogodio u bit, tj. da je intencija i cilj upravo Katolička crkva, Dinamo i slični “nepoćudni” vladajućima???

Što znači pod kontrolu će staviti financije “dobrostojećih udruga”. Kakva je to konstrukcija, dragi Poslovni dnevniče?

Mislim da bi trebalo pisati kako će se kontrolirati financije sviju nevladinih organizacija pa i Katoličke i Pravoslavne crkve, Dinama, Muslimanske zajednice itd.

Tako bi se trebale kontrolirati i financije Documente i ostalih “građanskih inicijativa” koje izvlače višestroko više iznose od gore spomenutih vjerskih zajednica, rade protiv ove države i kradu ogromne iznose novaca, radeći po uputama nekih centara moći i interesa suprotnih interesima Hrvata.

New Report

Close