Linić na plaćama mjesečno uštedi 45 milijuna kuna

Ministar financija Slavko Linić (FOTO: Photo: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar financija Slavko Linić (FOTO: Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

Očekuje se da bi i zaposleni u zdravstvu te školstvu trebali biti uključeni u sustav do kraja godine, što bi trebalo donijeti znatne uštede.

Ministar Linić otkrio je podatke o učinkovitosti centralnog obračuna plaća za zaposlene u ministarstvima. Iako su zasad uključena samo manja ministarstva, uštede su velike, prenosi Media Servis. 

Samo na 12 tisuća zaposlenih u sustavu obračuna plaća, ušteda je oko 45 milijuna kuna mjesečno. Linić je najavio da će se do kraja svibnja u sustav uključiti i dva velika ministarstva MORH i MUP. Očekuje se da bi i zaposleni u zdravstvu te školstvu trebali biti uključeni u sustav do kraja godine, što bi trebalo donijeti znatne uštede. 

 "To samo pokazuje da se sustav nije kontrolirao, da je bilo puno zloupotreba u poštivanju granskih i kolektivnih ugovora, ali i da je bilo puno nepravilnosti vezano za primjenu koeficijenata. Centralni sustav Vladi omogućuje kompletni nadzor", zaključio je ministar Slavko Linić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve