Linić i Vujčić putuju u Tokio na skupštinu Svjetske banke i MMF-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. listopad 2012. u 15:25
Slavko Linić (PXL)

Skupština se održava od 11. do 14. listopada.

Izaslanstvo Republike Hrvatske u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Tokiju od 11. do 14. listopada, priopćeno je danas iz Ministarstva financija.

Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi ministar financija Slavko Linić, a Hrvatske narodne banke guverner HNB-a Boris Vujčić. Tijekom održavanja Godišnje skupštine izaslanstvo će imati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, gdje će se ministar Linić susresti, između ostalih, s novim predsjednikom Svjetske banke Jim Kimom tijekom Foruma o zemljama srednjeg dohotka, s Philippe Le Houerouom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju, te Rudolfom Jan Treffersom, izvršnim direktorom Banke.

Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima te daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata, kao i budućoj suradnji Hrvatske s Bankom. Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a i to Nemat Shafik, zamjenicom izvršne direktorice MMF-a, R. Moghadamom, direktorom MMF-ovog Odjela za Europu i M. Snelom, izvršnim direktorom u MMF-u. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te mjerama koje se provode u cilju smanjenja proračunskih rashoda.

Tijekom boravka u Tokiju održat će se i nekoliko bilateralnih sastanaka kao što je sastanak s novim predsjednikom EBRD-a Suma Chakrabatijem.

Komentirajte prvi

New Report

Close