Linićeva ispovijed: Ekonomski se baš i nismo pripremili za EU

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2013. u 11:54
Foto: Al Jazeera

Slavko Linić nedavno je dao intervju za televiziju Al Jazeera Balkans u kojem se među ostalim osvrnuo i na ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Slavko Linić dao je intervju za televiziju Al Jazeera Balkans u kojem se među ostalim osvrnuo i na ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

"Ako niste proveli kompletno restrukturiranje javnog sektora, ako još imamo visok deficit, reklo bi se da se ekonomski i nismo baš pripremili za ulazak u EU. Ali za odgovorne, ulazak u EU znači izazov, znači da moramo ubrzati procese, smanjiti javni dug, deficite u proračunu i ubrzati procese privatizacije te se izboriti da budemo konkurentni", kazao je Linić na novinarsko pitanje što očekuje Hrvatsku u EU.

"Koliko god situacija nije sjajna, toliko je ulazak u EU dodatan zadatak da budemo efikasniji, brži i iskoristimo taj događaj kako bi posložili stvari", dodao je ministar financija.

Što je sve Linić rekao Al-Jazeeri pogledajte u videu u nastavku.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pripremili smo se – gurnuli svašta pod tepih, na sudovima ekspresno zatvorili neke predmete, donijeli zakone koji poništavaju prethodne Zakone(!?)… Efikasno nema što…

Ekonomski nismo!?..A kako onda jesmo? EU i je prvenstveno ekonomska unija. Ispada da je sav benefit ulaska “slobodan prolaz granice i roaming u inozemstvu” a lista negativnosti za cijelu knjigu! Bojim se poraznih rezultata hr firmi nakon prvog tromjesečja u EU a poslje još i gore..stečajevi i zatvaranje tvornica

Nismo se ekonomski pripremili za ulazak u EU? Zašto su nas onda milanović, linić i v.pusić uvjeravali da nam je ulazak u EU pitanje opstanka???

New Report

Close