Linić: Dva brodogradilišta ne mogu opstati, Uljanik se mora okrenuti turizmu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Linić je u intervjuu za Novi list izjavio kako je laž da je on nagovarao Upravu Uljanik da preuzmu 3. maj.

Slavko Linić, bivši ministra financija u Vladi Zorana Milanovića, smatra kako bi bolje rješenje za Uljanik i 3. maj bili mirovinski fondovi nego da u njih uđu Danko Končar ili strane kompanije.

Linić je u intervjuu za Novi list izjavio kako je laž da je on nagovarao Upravu Uljanik da preuzmu 3. maj.

'To je laž. 3. maj je bio na prodaju, a išao bi u stečaj da se Uljanik sam nije javio kao kupac. Nitko ih nije nagovarao. Uljanikova je ideja bila da se u Puli okrenu prema turizmu, a da brodogradilište ostane u Rijeci. Bio je to kvalitetan model i zato smo dali novac za restrukturiranje 3. maja. Što se u međuvremenu promijenilo u politici Uljanika, ne mogu objasniti', rekao je Linić.

Njegova je procjena kako Končar nema novaca za brodogradnju.

'Končar je zainteresiran za turizam, najmanje za brodogradnju, ali ne odaje čovjeka koji ima puno kapitala. Nema on taj novac. Od velikih investitora koji su došli u Hrvatsku samo je Lukšić grupa, za koju se zna da je zaradila velik novac. Končar nije, sve što je nudio kao jamstva nama je bilo neprihvatljivo i zato nije mogao ući u 3. Maj', ustvrdio je Linić te je dodao kako dva brodogradilišta ne mogu opstati već se Pula mora, uz pomoć mirovinskih fondova, okrenuti turizmu.

Ponovio je kako Končar nema dovoljno kapitala za takav projekt.

'On nema tog novca da bi investirao u Puli u turizam i, nakon restrukturiranja, održao 3. maj. To mogu mirovinski fondovi. 3. maj je devastiran, nema kvalitetnih menadžera i inženjera, ali u njemu se može obavljati fizički rad, dok u Puli može ostati uprava. Ako bi u ovo ušli stranci, njima ne bi trebali menadžeri, konstrukcijski inženjeri, sve što objektivno vrijedi u brodogradnji, oni imaju vlastite i zato su hrvatski mirovinski fondovi bolje rješenje', izjavio je Linić.

Na pitanje što sada s Uljanikom, Slavko Linić odgovara.

'Ljudima u Puli mora biti jasno da dva brodogradilišta ne mogu opstati i da se u Puli, uz ulaganje hrvatskih mirovinskih fondova, treba ići u turizam.

Komentari (8) Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve