Lijepa i moćna, ona je hrvatska vojnikinja o kojoj svi pričaju

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2015. u 13:04
FOTO: Željko Hladika/24sata

Malo je onih koji na probi mimohoda nisu zamijetili lijepu i moćnu hrvatsku vojnikinju na oklopnjaku. Na društvenim mrežama nije se krilo oduševljenje. Pročitajte tko je ona.

Ne mogu dočekati utorak, ponosna sam, drago mi je što ćemo izaći na ulice, što će nas ljudi vidjeti i nadam se da će im osmjesi biti na licu, kao što su bili nakon Oluje, ozarena lica govori za 24sata desetnica Sanja Jerković (26).

U ešalonu će sjediti na zapovjednome mjestu borbenog oklopnog vozila Polo M-83.

Podrijetlom je iz Sl. Broda, a Oružanim snagama pristupila je 2007. godine. Tek je završila kemijsku školu i napunila 19, a osim što je vojni poziv potajno priželjkivala tijekom odrastanja, željela je vidjeti kako to izgleda i hoće li se snaći.

"Temeljnu obuku završila sam u vojnim kampovima u Sinju. U tim prvim doticajima s čizmom, uniformom i oružjem bilo mi je teško. Zauvijek će mi u sjećanju ostati strah koji sam osjećala kad sam išla na prvo gađanje automatskom puškom. No strah se razbio čim sam počela gađati", govori Sanja dok vješto otključava BOV kojim zapovijeda.

Nakon što je završila tečaj za dočasnike, dobila je mjesto u mehaniziranoj satniji te je zapovijedala borbenim vozilom pješaštva.

"Poslije tri godine poslali su me u temeljnu dočasničku školu i, eto, sad sam zapovjednik desetine u zapovjednoj satniji protuoklopnog voda. Imam vozača i operatora čiji je zadatak uočavati ciljeve te po mojoj zapovijedi nacrtati shemu paljbe. Ovaj BOV je naoružan maljutkom, čiji je raspon gađanja od 400 do 3000 metara, te PKT strojnicom. U slučaju napada dajem odobrenje za gađanje koje, naravno, moram dobiti od svojeg nadređeno",- kaže Sanja, čije je osobno naoružanje kratka strojnica ERO.

Pohvalila se kako je vozila i tenk M-84.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve je to lijepo.

Mene jedino interesira ono najvažnije :

Kada će postati majka , kada će se udati ?

New Report

Close