Liječnici protiv Bandićeva natječaja

Autor: Poslovni dnevnik , 18. kolovoz 2017. u 13:45
KoHOM inzistira da gradonačelnik povuče sporni natječaj za koncesije/Igor Kralj/PIXSELL

Obiteljski liječnici i dalje upozoravaju da je Grad Zagreb na sumnjiv način ponudio koncesije za obavljanje djelatnosti primarne zdravstvene zaštite, pa su iz Koordinacija Hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) od gradonačelnika Milana Bandića zatražili hitan razgovor.

Tvrde da u ponudi koncesija za obiteljsku medicinu, te dentalnu, ginekološku i pedijatrijsku djelatnost u Zagrebu nadležni Gradski ured za zdravstvo nije, sukladno Zakonu, raspisao natječaj za dodjelu koncesije na području cijelog grada i zbog toga sumnjaju u ispravnost kriterija po kojima će se birati najpovoljniji ponuđači.

Osim sastanka s gradonačelnikom inzistiraju i da se takav, tvrde netransparentan natječaj, odmah povuče te da se raspiše novi, ovaj put u skladu sa zakonima.  

"Ovako bi teoretski bilo bi moguće da koncesiju dobije netko bez dana radnog staža ili specijalizacije samo zato što ima dobro opremljenu ambulantu smještenu na području za koje se traži koncesija. U ostatku Hrvatske koncesije se dodjeljuju po načelu dobrovoljnosti, radnog staža te specijalizacije iz potrebne djelatnosti, no Grad Zagreb se odlučio za potpuno nejasne kriterije što otvara prostor za manipulacije", pojašnjavaju u Koordinaciju uz poruku da je ovakvo postupanje velika nepravda prema liječnicima koji imaju sve uvjete da postanu koncesionari. 

Komentirajte prvi

New Report

Close