‘Lihvari trljaju ruke zbog Linićeve najave smanjenja minusa’

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2013. u 19:43
Ilustracija; Photo: Franjo Lepan/24sata

Ako Slavko Linić ne odustane od svoje ideje o visini minusa na ionako osiromašenim tekućim računima građana, još veće muke po stanovnike Lijepe naše mogle bi zaživjeti, lihvari bi mogli višđestruko trljati ruke-

Ako Slavko Linić, ministar financija, ne odustane od svoje ideje o visini minusa na ionako osiromašenim tekućim računima građana, još veće muke po stanovnike Lijepe naše mogle bi zaživjeti najranije s prvim danima jeseni, zbog čega bi lihvari, koji već godinama love u mutnom, mogli višestruko trljati ruke, i to doslovce preko noći, piše Slobodna Dalmacija.

U tekstu se navodi i sljedeće: Tome, nažalost, već svjedoče porazne statistike Ministarstva unutarnjih poslova prema kojima se broj lihvara tijekom protekle dvije godine doslovce utrostručio, kao i broj onih koji su protupravno naplatili “dugovanja“. Samo lani je na te načine oštećeno čak 327 građana, među kojima je 141 žena, a među žrtvama su bile i tri maloljetne osobe u dobi od 16 i 17 godina. “Krediti, krediti, krediti” − samo je dio sadržaja raznobojnih letaka koji “vrište” s rasvjetnih stupova, te s nadstrešnica na autobusnim i tramvajskim postajama.

"U moru ponude brzog novca s niskom kamatnom stopom, te liberalnom i gotovo nikakvom traženom kreditnom sposobnošću građana, instant-krediti kao da su jedini izlaz na kraju tunela ljudima koji se guše u besparici. Prema MUP-ovim statističkim podacima, prošle se godine 35 lihvara, među kojima je bilo osam žena, okomilo na žrtve čak 61 put, dok je 2011. godine zbog sklapanja lihvarskog ugovora u 28 navrata prijavljeno 11 kršitelja zakona, dakle tri puta manje!", stoji u tekstu, uz napomenu kako se u posljednje četiri godine najviše lihvarilo na području Splitsko-dalmatinske županije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako god okrenemo lihvari trljaju ruke. Razlika leži u tome što su jedni izvan zakona a drugi iznad zakona.

New Report

Close