Lička poreznica prisvojila 355 tisuća kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U službenom policijskom izvješću stoji da je poreznica "u razdoblju od 4. veljače do 14. listopada 2014. godine vršila nedozvoljena i fiktivna knjiženja na poreznim karticama poreznih obveznika.

Zbog sumnje da je na temelju krivotvorenih isprava podigla čak 355 tisuća kuna ličko-senjska policija je u suradnji s Uskokom uhitila 36-godišnju poreznicu iz Perušića i njenu navodnu pomagačicu, 74-godišnju vlasnicu knjigovodstvenog obrta iz Gospića.

Lička policija izvijestila je u petak da je protiv 36-godišnjakinje s područja općine Perušić i 74-godišnjakinje iz Gospića dovršila kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava.

U službenom policijskom izvješću stoji da je poreznica "u razdoblju od 4. veljače do 14. listopada 2014. godine vršila nedozvoljena i fiktivna knjiženja na poreznim karticama poreznih obveznika, na osnovu čega je izradila 31 gotovinski nalog sa netočnim i neistinitim podacima, koje je uporabila za podizanje gotovine".

Pritom joj je u dva navrata navodno pomogla 74-godišnjakinja koja je kao vlasnica knjigovodstvenog obrta "krivotvorila potpise poreznih obveznica i temeljem takvih naloga podigla novac". Poreznica je na taj način navodno ostvarila nepripadnu imovinsku korist od 355 tisuća kuna.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta je kaznena prijava, a osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke, izvijestila je policija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve