Lesar u 47 gradova skuplja potpise za smjenu Vlade

Autor: Sandra Bartolović , 01. veljača 2011. u 22:00

Hrvatski laburisti dva će tjedna građanima nuditi da podupru njihov stav prema kojem aktualni saziv Banskih dvora treba odstupiti jer su, kaže Lesar, narod pretvorili u sirotinju i odveli u dužničko ropstvo

Hrvatski laburisti pokrenuli su dvotjednu političko-građansku akciju “Pišite Vladi – ostavka” u 47 gradova, poručio je u utorak predsjednik te stranke Dragutin Lesar.

Ističe kako bi najbolje objašnjenje za motive pokretanja ove akcije dalo 320.000 nezaposlenih. Razloge za akciju, kaže, daje im i 90.000 onih koji rade, a ne primaju plaću te 75.000 radnika za koje se ne plaća mirovinski i zdravstveni doprinos. U istom kontekstu spominje i 700.000 umirovljenika s ispodprosječnom mirovinom, 100.000 poduzetnika kojima su blokirani žiro-računi jer potražuju 35 milijardi neplaćenih kuna, ali i cijela nacija koja će vraćati 45 milijardi eura državnog duga. “Ovi se razlozi mogu svesti u četiri poruke. Aktualna vlast u sedam godina radnike je pretvorila u roblje, umirovljenike u sirotinju, nezaposlene učinili očajnima, a sve nas odveli u dužničko ropstvo”, poručuje Lesar. Na vlast su, kaže, došli i na njoj se drže nepoštenjem, neistinom i korupcijom, a Hrvatska više ne može čekati. “Želimo im političkom porukom jasno staviti do znanja da je vrijeme da odu, i to odmah”, rezolutan je prvi laburist. Kaže kako želi vjerovati da ova akcija može biti korisna i kako bi se spriječila rasprodaja voda, šuma, autocesta i komunalne infrastrukture, čiju su, dodaje, privatizaciju najavili. Lesar upozorava da se to mora spriječiti prije izbora jer će nakon izbora biti prekasno. Pojašnjava kako akcija laburista nema formalno-pravnih učinaka te podsjeća kako su referendum i neposrednu demokraciju zabranili. No, nastavlja, njegova stranka namjerava ispuniti obećanje i omogućiti građanima da izraze nezadovoljstvo slanjem političke poruke zbog takvog ponašanja. Lesar nije htio procjenjivati koliko će se građana potpisati peticiju, samo je najavio kako će tijekom akcije redovno javnost obavještavati koliko je građana potpisalo zahtjev da Vlada odmah podnese ostavku.

Komentirajte prvi

New Report

Close