Lesar: Hrvatski laburisti ostvarili bolji rezultat nego na parlamentarnim izborima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2013. u 09:45
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutin Lesar izrazio je noćas zadovoljstvo rezultatom izbora rekavši da je on bolji nego što su ga imali na parlamentarnim izborima.

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutin Lesar izrazio je noćas zadovoljstvo rezultatom izbora rekavši da je on bolji nego što su ga imali na parlamentarnim izborima.

"Bili smo u srazu s dvije velike koalicije i opet smo zadobili povjerenje građana. To pred nas i Nikolu Vuljanića, kao zastupnika u Europskom parlamentu, stavlja veliku odgovornost", kazao je Lesar novinarima nakon objave prvih neslužbenih rezultata za Europski parlament čestitavši izbornim pobjednicima.

Istaknuo je da će njihov eurozastupnik u Bruxellesu raditi ono što su obećali – zastupati interese hrvatskih građana, onih koji žive od svoga rada i onih koji smatraju da EU ne smije postati bankarska unija, nego unija građana.

Na novinarsko pitanje kako komentira malu izlaznost na izbore, predsjednik Hrvatskih laburista ocijenio je da su građani uputili dvije vrste poruke – dali su svoje mišljenje o institucijama EU, ali i važnije, poslali su poruku političkoj eliti koja je donijela odluku da se izbori održavaju odvojeno od lokalnih te da se kampanja svede na nebitne stvari bez mogućnosti sučeljavanja. "Zato ta poruka i nama puno znači i moramo ozbiljno proanalizirati kako ubuduće politički djelovati", rekao je.

Napominjući kako je sadašnja izlaznost više nego dvostruko manja od izlaznosti za referendum o ulasku u EU, Lesar je kazao da su visoku cijenu platili oni koji su kalkulirali da će s niskom izlaznošću profitirati. "Tu prije svega mislim na SDP i Zorana Milanovića", rekao je Lesar.

Nositelj stranačke liste za Europski parlament Nikola Vuljanić otužnim je ocijenio nisku razinu izlaska građana na izbore. "Bilo bi mi draže da je drugačije i da su građani u većem broju izašli na izbore", kazao je.

Upitan kako ocjenjuje činjenicu da je HDZ osvojio najviše glasova, Vuljanić je rekao da ne vjeruje da će to imati dugoročne posljedice na omjer snaga, ali da je vladajuća koalicija dobila oštro upozorenje građana da se ne igra s javnim mišljenjem, nego da se prihvati posla.

"HDZ-ovi stranački vojnici izašli su na izbore jer oni vjeruju, a SDP-ovi nisu, jer ne vjeruju", kazao je Vuljanić dodavši da će dobro surađivati sa eurozastupnicom Ružom Tomašić.

Čestitavši Vuljaniću na izboru za Europski parlament, stranački kolege poklonili su mu dres hrvatske nogometne reprezentacije s njegovim imenom i brojem 64 (broj njegovih godina).

Komentirajte prvi

New Report

Close