Leko pozvao kineska poduzeća da sudjeluju na natječajima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2014. u 18:00
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Leko je pozvao kineska poduzeća da sudjeluju na međunarodnim natječajima u hrvatskom gospodarstvu, bez obzira na razlike u društvenim sustavima dvije zemlje.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u četvrtak u nastupni posjet kinesku veleposlanicu u Hrvatskoj Deng Ying kojoj je zaželio da u svom mandatu nastavi razvijati vrlo dobre odnose Hrvatske i Kine, posebice na području gospodarstva, priopćio je ured predsjednika Sabora.

"Hrvatska podupire politiku jedne Kine kao i miroljubivu kinesku politiku u međunarodnim odnosima", istaknuo je Leko ocijenivši da su nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji povećane mogućnosti za jačanje suradnje dviju zemalja. Izrazio je očekivanje da će se povećati kineske investicije, posebno u infrastrukturi, energetici i turizmu.

Deng je ocijenila da postoji veliki potencijal za razvoj gospodarske suradnje. Kao zapreku koja se dosad pojavljivala istaknula je različitost državnog i društvenog sustava Hrvatske i Kine te izrazila nadu da dva parlamenta mogu raditi na prilagodbi zakona koja bi olakšala investicije u oba smjera. "Kineska poduzeća zainteresirana su za ulaganje u Hrvatsku. Ključno je da pronađemo međusobno korisne projekte", rekla je Deng dodavši da za kineske gospodarstvenike dodatan problem predstavlja vizni režim.

Leko je pozvao kineska poduzeća da sudjeluju na međunarodnim natječajima u hrvatskom gospodarstvu, bez obzira na razlike u društvenim sustavima dvije zemlje.

Deng je izvijestila predsjednika Sabora da Svekineski narodni kongres priprema njegov službeni posjet Kini te izrazila nadu da će se on realizirati tijekom ove godine, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close