LegendFestu međunarodno priznata EFFE kvalitetna marka

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2015. u 14:38
Legendfest

Drugu godinu zaredom ovog će se vikenda održati u Lukavcu kraj Velike Gorice gdje će u više od 50 različitih besplatnih događanja sudjelovati stotinjak umjetnika profesionalaca i amatera

Festival narodnih priča, legendi i mitova LegendFest postao je dio festivalske platforme Europa za festivale, Festivali za Europu (Europe for Festivals, Festivals for Europe – EFFE) i dobio je EFFE kvalitetnu marku 2015. – 2016., čime je prepoznat kao jedan od najboljih europskih festivala posvećen umjetnosti i zajednici.

Ovaj međunarodni projekt pokrenula je jedna od najstarijih europskih kulturnih mreža Europska udruga festivala. EFFE je zamišljen je kao portal za građane i profesionalce, a namijenjen je otkrivanju i uključivanju u umjetničke festivale diljem Europe te povezivanju festivala koji se odlikuju umjetničkom predanošću, uključenošću u lokalnu zajednicu i europskim vrijednosti i međunarodnom prepoznatljivošću.

Natječaj za prijavu festivala za uključivanje u ovu platformu raspisan je prošle godine, a prijavilo se nekoliko stotina festivala iz čitave Europe. Međunarodni ocjenjivački sud ovog je mjeseca odabrao prvu generaciju festivala, njih 761 iz 31 zemlje. Među njima je 20 hrvatskih festivala poput LegedFesta, Dubrovačkog ljetnog festivala, Rovinj Photodaya, Vukovar Film Festivala i Festivala Cest is d' Best. 

Nadahnut narodnim predajama, legendama i mitovima LegedFest se već devet godina održava u u Pićnu u Istri, gdje se krajem srpnja i početkom kolovoza ove godine očekuje njegovo jubilarno deseto izdanje. Drugu godinu zaredom ovog će se vikenda održati u Lukavcu kraj Velike Gorice gdje će u više od 50 različitih besplatnih događanja sudjelovati stotinjak umjetnika profesionalaca i amatera. 

Komentirajte prvi

New Report

Close