Lani smijenjeni šef Uprave dobio otkaz u Vjesniku

Autor: Saša Paparella , 20. ožujak 2014. u 18:47
Zlatko Šoštarić, bivši predsjednik Uprave

Nekadašnji predsjednik Uprave Vjesnika dobio je otkaz u toj tiskari, u kojoj je nakon svoje smjene u travnju 2013. radio na mjestu savjetnika voditelja ključnih kupaca.

Nekadašnji predsjednik Uprave Vjesnika d.d. Zlatko Šoštarić dobio je otkaz u toj tiskari, u kojoj je nakon svoje smjene u travnju 2013. radio na mjestu savjetnika voditelja ključnih kupaca.

Od njegova nasljednika Romana Klancira, aktualnog predsjednika Uprave Vjesnika, nismo uspjeli doznati razloge otkaza Šoštariću. Na sastanku NO-a Vjesnika održanom u petak izraženo je nezadovoljstvo poslovanjem te tiskare. "Zaključili smo da je stanje loše, nužne su korjenite promjene", rekao nam je Aleksandar Žaja, predstavnik radnika u NO-u Vjesnika. Komentar poslovanja bezuspješno smo potražili od Morane Paliković Gruden, predsjednice NO-a Vjesnika. U koalicijskom dogovoru tiskara je postala leno HNS-a, iz kojeg je većina članova Nadzornoga odbora.

Član NO-a je i Josip Klemm, koji predstavlja branitelje, vlasnike 24,66% dionica Vjesnika. Ni od njega nismo uspjeli dobiti komentar stanja u tvrtki.   Nakon što je tiskarin dug od 140 mil. kn u siječnju riješen sklapanjem predstečajne nagodbe, tijekom koje je tiskara ostala bez većine nekretnina, Vjesnik je opet u problemima jer se nakupilo 17 milijuna kuna novog duga za struju i PDV. Situacija bi se popravila plati li Ministarstvo financija tiskari 25,8 milijuna kuna duga za kupnju dijela aneksa Vjesnikova nebodera. Na pitanje kad će taj dug biti plaćen, iz Ministarstva odgovaraju: "Na predmetnim ugovorima se radi, a bez potpisanih ugovora i reguliranih odnosa ne može uslijediti isplata". 

Komentirajte prvi

New Report

Close