Lampice dobiva i Jadranski most, objavljeno je koliko će nas to koštati

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2018. u 12:11
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nakon željezničkog, a onda i Savskog, plan za osvjetljenje dobio je i Jadranski most, na koji će, baš kao i na dva susjedna mosta, biti postavljena nova javna i dekorativna rasvjeta.

Projekt je opet radio Puljanin Dean Skira, poznat, između ostalog, po svjetlećim dizalicama u Uljaniku, osvjetljavanju Postojnske jame, ali i Bospora, odnosno međukontinentalnog podvodnog tunela koji povezuje Aziju i Europu, a realiziranje njegove zamisli za most koji povezuje Selsku i remetinečki rotor koštat će 11 milijuna kuna. 
– Postojeću javnu rasvjetu sa svjetiljkama na čeličnim stupovima potrebno je modernizirati tako da se postojeće energetski neučinkovite svjetiljke zamijene novim LED svjetiljkama na novim pripadajućim nosačima – stoji u dokumentaciji natječaja kojim Grad traži tvrtku koja će Skirine zamisli provesti u djelo.

Objašnjava se, piše Večernji list, da će dekorativna rasvjeta biti postavljena na stupove javne rasvjete, ali i na samu konstrukciju mosta te će ona biti temperature 4000 kelvina, koja se najčešće opisuje kao “boja snijega”. Upravo u sklopu dekorativne rasvjete predviđen je i svojevrsni upravljački sustav.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve


4000 kelvina. tobi moglo biti jako energetski neučinkovito.. još koji kelvin i nastupit će fuzija

Ahahahahaha

4000 kelvina. tobi moglo biti jako energetski neučinkovito.. još koji kelvin i nastupit će fuzija

pardon my french, ali ja sam mislio da je cilj zamjene postojece rasvjete LED-om smanjivanje troskova.. 11 mil. kn ce se tesko otplatiti kroz manju potrosnju..

New Report

Close