Lalovac: Pritisnut ću sve da povuku što više

Autor: Marija Brnić , 25. studeni 2014. u 21:58
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Optimizam ministra financija Borisa Lalovca, posebno u pogledu povlačenja EU sredstava, obilježio je jučer obranu proračunskog prijedloga za 2015. pred saborskim odborom za financije i državni proračun.

Optimizam ministra financija Borisa Lalovca, posebno u pogledu povlačenja EU sredstava, obilježio je jučer obranu proračunskog prijedloga za 2015. pred saborskim odborom za financije i državni proračun, koji je većinom glasova podržao vladin prijedlog. Jest pitanje koliko od sedam milijardi kuna možemo povući, složio se i Lalovac, no dodaje da su za četiri milijarde natječaji uglavnom provedeni, a dio se odnosi na izravna plaćanja u poljoprivredi i politiku zapošljavanja, za koja se sredstva brže povlače. Lalovac je ponovno obećao da će “pritisnuti” sva ministarstva da se povuče što više novca. Nekadašnju ministricu financija Martinu Dalić zasmetalo je i što se računa na smanjenje deficita za tri mlrd. kuna u uvjetima smanjenja poreznog tereta, minimalnih rezova rashoda i stagnaciji ekonomije. “To liči na neki perpetuum mobile”, kaže Dalić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Što se babi htilo,to se babi snilo

Razumljiva je nada glede krpanja budžeta većim povlačenjem novca iz EU fondova. Glede toga, netko bi samo trebao priupitati “vječitog optimista” ministra Branka Grčića kako te nade dovesti u svezu sa njegovom izjavom “Zaboravite tvornice”.

New Report

Close