Lalovac: Izračuni za švicarce sredinom studenog

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. listopad 2015. u 10:03
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Nezavisni analitičari financijskog tržišta ocijenili su kako je model dobar za poslovne banke.

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je da se prvi izračuni unutar konverzije kredita u švicarskim francima u eurske mogu očekivati sredinom studenoga, a ostavke u Udruzi Franak nije htio komentirati.

'Nezavisni analitičari financijskog tržišta ocijenili su kako je model dobar za poslovne banke.

'Vjerujem da će do 15. studenoga prvi građani osjetiti izračune', rekao je Lalovac nakon dodjele stipendija učenicima iz Sisačko-moslavačke županije. Dodao je kako je sada na Vladi, Ministarstvu i bankama da završe taj posao.

Ostavke čelnika Udruge Franak nije htio komentirati. 'Meni je bitno da konverzije idu, da banke na tome rade i da je to sada zakon bez obzira na postojanje udruge koja je dala golem doprinos cijelom postupku', kaže Lalovac.

Komentari (12)
Pogledajte sve

ovaj ekonomski ljubavnik misli još i poslije izbora računati, iako na njega više nitko normalan ne računa





Smatram da treba izaći u susret građanima ali ne na ovaj način glavom kroz zid.
lp

misliš da CHF treba konvertirati u HRK?
[/quote]

Niti slučajno, još gore!

lp
[/quote]

Ad.30 Zbog značajnih rizika povezanih sa zaduživanjem u stranoj valuti, nužno je omogućiti mjere kojima se osigurava da su potrošači svjesni rizika koji preuzimaju i da je potrošač u mogućnosti ograničiti svoju izloženost tečajnom riziku tijekom trajanja kredita. Rizik bi se mogao ograničiti na način da se potrošaču omogući pravo da promijeni valutu kredita ili putem drugih načina, kao što su gornje granice ili, ako su ona dovoljna za ograničenje tečajnog rizika, upozorenja.

Vaš link …

ti bi ponudio novu egzotiku 😉




Smatram da treba izaći u susret građanima ali ne na ovaj način glavom kroz zid.
lp

misliš da CHF treba konvertirati u HRK?
[/quote]

Niti slučajno, još gore!

lp

Hm da… A koga i komu onda tužiti namjernu i svjesnu deprecijaciju EUR-a zbog čega su ovi problemi i nastali u prvom redu? Jel bi Ustavni sud bio nadležan barem za one koji su našu valutu vezali uz njega i to po fiksnom tečaju?

New Report

Close