Laburisti ‘natjerali’ SDP na smanjivanje naknada strankama

Autor: Agencija VLM , 19. veljača 2014. u 10:40
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

SDP-ova vladajuća većina ipak nije pristala da se i vijećničke naknade smanje za 30 posto.

Udarajući onamo gdje je vladajući SDP “najtanji” – na osjećaj za socijalno i na političku socijaldemokraciju – oporbeni vijećnici Hrvatskih laburista uspjeli su iznuditi odluku o smanjenju ovogodišnje naknade za rad svih koprivničkih političkih stranaka za 30 posto.

Poruka

Kad je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na red došla tema o raspodjeli proračunskog novca strankama, laburistički vijećnik Siniša Bosanac podnio je amandman kojim bi se ukupni novac sa 190.000 kuna smanjio za oko 60.000 kuna.

– Slažem se. Time bismo poslali jasnu poruku građanima, bez ikakvog politikanstva – podržao je tu inicijativu Ivica Suvalj iz Hrasta, kao i Ernest Forjan iz HDZ-a, koji je kazao: – Taj bi novac trebalo preusmjeriti djeci slabijeg materijalnog stanja ili bolesnoj djeci.

Gradonačelnicu Vesnu Želježnjak (SDP) to je ponukalo da iziđe za govornicu i kaže kako će gradska vlast načelno prihvatiti prijedlog o smanjenju novca za stranke, ali…

– Sada ne treba prihvatiti ovaj amandman, nego ćemo na idućoj sjednici odrediti kome dati razliku novca, nakon što to utvrdi socijalna služba – rekla je ona i pojasnila kako se novac strankama isplaćuje u ratama, pa bi se naknadno mogao smanjiti za trećinu.

Konzultacije

Međutim, oporbeni vijećnici potom su joj objasnili kako je to nemoguće – ako se odluči da će stranke ove godine dobiti 190.000 kuna, onda se naknadno nikako to ne može smanjiti za 30 posto.

– Ako imate i trunku socijalnosti i socijaldemokracije u sebi, podržite amandman odmah – “udario” je Bosanac, a ponovno ga je podržao ostatak oporbe.

Potom je nastupila stanka, pa konzultacije vlasti i oporbe, nakon čega je uslijedila druga priča – amandman je jedoglasno usvojen.

Najviše će novca dobiti SDP, koji ima najviše vijećnika.

S druge strane, vladajuća koalicija nije dopustila da se na jučerašnjoj sjednici raspravlja o inicijativi Hrvatskih laburista da se smanji plaća dogradonačelniku te naknade šefu GV-a i svim vijećnicima također za 30 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close