Laburisti: Izmjene Zakona o radu štetne i opasne

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Zadarski laburisti priopćili su večeras kako se u potpunosti protive Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR), te podupiru reakciju sindikata koji kao mogućnost najavljuju i organizaciju generalnog štrajka.

Zadarski laburisti priopćili su jučer kako se u potpunosti protive Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR), te podupiru reakciju sindikata koji kao mogućnost najavljuju i organizaciju generalnog štrajka.

"I mi, zadarski Laburisti smatramo da su predložene mjere štetne i opasne, te da je reakcija sindikata opravdana. Podupiremo radnike i njihove sindikate u pravednoj borbi protiv štetnih zakonskih mjera", navode laburisti u priopćenju. Ističu kako je hrvatskom društvu, u kojemu su radnička prava ionako već ugrožena, potrebna veća društvena odgovornost i socijalna osjetljivost, upozorivši da u vrijeme recesije nepravedni društveni odnosi još više i dramatičnije dolaze do izražaja.

"Ovakve promjene mogu dovesti ne samo do pogoršanja statusa radnika, nego i do smanjene potražnje za stalnim radnicima, kao i do povećanog otpuštanja. Generalni štrajk može potencijalno biti štetan za državu, ali stav sindikata za nas je razuman i opravdan. Nadamo se da će u skorašnjim razgovorima sindikata i politike doći do kvalitetnijeg rješenja problema zaposlenosti i radničkih prava od kojeg će korist imati svi - radnici, poslodavci i država. Promjene su nužne, ali se one ne mogu 'lomiti' samo preko leđa radnika", zaključuju zadarski laburisti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve