Kusin podijelila stanove obiteljima teškog zdravstveno-socijalnog statusa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. ožujak 2015. u 15:39
Foto: Igor Kralj / Pixsell

U zagrebačkom naselju Vrbani u utorak su uručeni ključevi 33 nova stana obiteljima teškog socijalno-zdravstvenog statusa.

U zagrebačkom naselju Vrbani u utorak su uručeni ključevi 33 nova stana obiteljima teškog socijalno-zdravstvenog statusa čije je zbrinjavanje podržano pozitivnim mišljenjem Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom ili Gradskog ureda za branitelje.

"Grad Zagreb održava tradiciju i, kao socijalno osjetljiv, brine o onima koji su potrebiti, o onima čije životne situacije ne dopuštaju da se sami pobrinu o svom stambenom prostoru", rekla je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, koja je uručila 33 odluke o davanju u najam gradskih stanova na pet godina socijalno ugroženim Zagrepčanima i njihovim obiteljima.

Obećala je da će Grad Zagreb i dalje skrbiti o teškim socijalnim slučajevima, braniteljima i osobama s invaliditetom.

Koordinator zagrebačkog Odjela za branitelje Miodrag Demo zadovoljan je što su u Zagrebu upravo u Uskršnje vrijeme uspjeli osigurati krov nad glavom za 33 obitelji te najavio novi gradski natječaj za najam stanova početkom travnja.

Jedan od novih stanara zahvalio je zagrebačkoj Gradskoj upravi i izrazio nadu da će u uskoro useliti u novi stan. "Dosad smo bili malo tu, malo tamo, a sad ćemo imati svoje stalno mjesto s kojega krećemo na posao i svoja vrata koja zaključavamo, što mi znači jako puno jer stalno radim po terenu. Petero nas je u obitelji, a starija kćer u kolicima je od rođenja. Dosad smo živjeli kao podstanari, u 50-ak 'kvadrata' i na katovima, a sada smo u 80-ak 'kvadrata' i u prizemlju", rekao je novi stanar u Cenkovečkoj ulici.

Nakon obilaska stanova, Vesna Kusin kazala je kako će novi stanari postupno useljavati. Najavila je da će uskoro doći na red i stanovi u naselju Sopnica, ali da treba biti strpljiv jer se, dodaje, ne može sve riješiti preko noći.

Grad Zagreb ima oko 8.000 stanova u kojima su zaštićeni najmoprimci ili je za stanove u tijeku natječaj za dodjelu u najam. Stanovi u Vrbanima, u novoj zgradi u Cenkovečkoj ulici, imaju od 50 do 70 četvornih metara, mnogi su prilagođeni invalidima i u njima su stanari sa socijalne liste, dok je u Sopnici riječ o javnom najmu.

"Grad funkcionira, ne događaju se veliki rezovi ni potezi. Niti je prije nas bio potop niti će biti poslije. Kontinuirano se radi i procesi teku. Oni su dugi i spori, ali uvijek dolaze do kraja, a ovo je jedan od primjera da sve ide svojim tijekom", kazala je Kusin.

Na pitanje je li se sastala s bivšom zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek nije odgovorila izravno već je kazala da se poslovi koji se moraju odraditi u uredu rade svakodnevno i da se povlače potezi čiji će se rezultati vidjeti kasnije.

Komentirajte prvi

New Report

Close