Kuščević: "Predsjednica nema pravo kada tvrdi da nema reformi, reformi ima i rezultati su dobro vidljivi"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan kako to da predsjednica ne prepoznaje reforme Kuščević je odgovorio kako "predsjednica uvijek želi više i svatko želi više, i mi želimo više i bolje, i upravo realizacijom nacionalnog programa reformi bit će još više i bolje".

Ministar uprave i novi politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak da predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nema pravo kada kritizira Vladu da reformi gotovo i nema.

"Predsjednica nema pravo kada tvrdi da reformi nema, reformi ima, ova Vlada provodi reforme, te reforme su dobro prepoznate i rezultati su dobro vidljivi", rekao je Kuščević novinarima prije početka Vladine sjednice. 

Upitan kako to da predsjednica ne prepoznaje reforme Kuščević je odgovorio kako "predsjednica uvijek želi više i svatko želi više, i mi želimo više i bolje, i upravo realizacijom nacionalnog programa reformi bit će još više i bolje".

Kuščević je dodao da na Vladi imaju četiri izborna zakona - izbor za predsjednika/predsjednicu, izbor za Hrvatski sabor, lokalne izbore i EU izbore. "Razmišljamo o tome kako bi se sve to pojednostavilo, kako bi se napravilo transparentnijim, da možda sve te zakone ujedinimo u jedinstveni izborni zakon", kazao je ministar uprave.

"Tu se radi samo o tehnikalijama, ne radi se o nikakvim bitnim promjenama tipa prekrajanje izbornih jedinica, uvođenje preferencijalnih glasova i slično", kaže Kuščević.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!