Kupnjom Skipera u Istri Kostić ulazi u hrvatski hotelski biznis

Autor: Marija Crnjak , 17. listopad 2017. u 22:01
Foto: Borna Filić / Pixsell

MK Group ovdje zanimaju isključivo brownfield investicije.

Tri godine trebalo je austrijskoj kompaniji HETA Investment da proda hotelski kompleks Skiper Resort u Savudriji, jedan od projekata bivše Hypo banke koji se ujedno smatrao i jednim od njihovih najvećih poslovnih promašaja. Luksuzni resort od HETA-e je kupio srpski poduzetnik Miodrag Kostić, hrvatskoj javnosti poznat pod nadimkom “kralj šećera” koji se zadnjih godina posvetio hotelskom biznisu, a ovo mu je prva turistička investicija u Hrvatskoj.

Novi vlasnik Skiper resorta od ponedjeljka je formalno tvrtka Istrian Hotels, članica holding kompanije MK Group koja je dostavila najbolju ponudu na međunarodnom natječaju. Austrijska kompanija HETA, zajedno s kompanijama HETA Beteiligungen GmbH i, članicom MK Group potpisala je ugovor o prodaji 100 posto udjela u svim kompanijama Skiper grupe, no cijenu transakcije ne otkrivaju.

Uz Istrian hotels, MK Grupa u portfelju ima Grand Hotel&Spa i Angella Hotel&Residence–Konaci Sunčevi vrhovi na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel u Beogradu i Hotel Kempinski palas u Portorožu, koji su kupili 2015. za 25 milijuna eura. Uz hotel, ovom transakcijom preuzeli su i rezidenciju Kempinski s 22 luksuzne vile s bazenom i dvorištem, a uz smeštajne kapacitete u okviru kompleksa se nalaze privatna plaža, luksuzni spa-centar i teren za golf sa 18 rupa. “Kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regiji shvaćamo koliko je važno regionalno povezivanje. Mi smo ozbiljan investitor koji u svom portfelju ima 7 hotela s 4 i 5 zvijezdica, a kupovinom ovog prestižnog hotela na hrvatskoj obali ćemo svakako još više podići nivo hotelskih i ugostiteljskih usluga.

Kupnjom prestižnog Skiper Resorta u Istri, gdje pripada i hotel Kempinski Adriatic s 5 zvjezdica, kao i nedavnom suradnjom s hotelskim brendom Sheraton dodatno ćemo učvrstiti našu poziciju na tržištu i smatram da ovo predstavlja značajan korak prema ostvarenju naših ciljeva u pravcu stvaranja snažne regionalne hotelske kompanije koja će povezati biznise na najatraktivnijim lokacijama i upotpunjavati se međusobno sa već postojećim karikama u sustavu”, izjavio je Nikola Avram, direktor Istrian Hotelsa.

U kompaniji ističu da ovim potezom MK Group nastavlja ulaganja u cijelu regiju i njenu infrastrukturu, s ciljem njene dalje popularizacije u interesu turizma Istre i svih investitora u toj regiji.

Miodrag Kostić već ranije je iskazao interes za ulaganje u Hrvatsku, gdje već nekoliko godina traži dobru priliku. Kako nam je prije godinu dana na Adria Hotel Forumu rekao Avram, u Hrvatskoj ih zanimaju isključivo postojeći objekti, tj. brownfield investicije.     

Komentari (1)
Pogledajte sve

Na žalost mi ovdje ne govorimo o tajkunu iz američkog filma „Tajkun iz Rushmorea“, mi ovdje govorimo o tajkunu „iz bivših socijalističkih zemalja“!!!
„U bivšim socijalističkim zemljama tajkun označava osobe, koje su u vrijeme privatizacije i uvođenja tržišta kapitala stvorili bogatstvo i mrežu poslovnih veza, financijske moćnike koji su se obogatili naglo bez novca i rada na sumnjiv način; novopečeni bogataš.“
U Sloveniji su se, u slučaju Gorenjske banke“ itekako suprotstavili i sve čine da ne preuzme tu banku! Dopustili su mu izgradnju hotela u Ljubljani i suvlasništvo u Gorenjskoj banci!!
Jučer sam bio u Malinskoj i vidio što čine ruski tajkuni,odnosno, kako rusi kažu BUSINESS OLIGARHI sa svojim vlasništvom!
Zar nam nije dosta naših tajkuna i njihovih igara,pa nam trebaju i uvozni tajkuni!!!???? Ne može HETA , inače veoma korumpirana, prodavati kome i kako hoće. Mora se pronaći zakonska osnova sprečavanja uvoza tajkuna!!!!

New Report

Close