Kupio polovni auto pa ga zaskočio HRT: “Traže od mene da im plaćam pretplatu”

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2016. u 09:46
Foto: Shutterstock

Ja ne znam otkud su mene našli, odakle im moj OIB, moja adresa, kako znaju da imam auto i da imam radio u autu? Otkud im svi moji podaci, tko im je to dao?

'Ja ne znam otkud su mene našli, odakle im moj OIB, moja adresa, kako znaju da imam auto i da imam radio u autu? Otkud im svi moji podaci, tko im je to dao?'

Jedan se Zadranin neugodno iznenadio kad je poštom od HRT-a dobio obavijest da je počinio prekršaj. I to da se protiv njega namjerava podnijeti optužni prijedlog zbog osnovane sumnje da u roku od 30 dana od nabave prijamnika, odnosno registracije motornog vozila s ugrađenim prijamnikom, nije taj radioprijamnik prijavio Hrvatskoj radioteleviziji, čime je počinio prekršaj iz članka 47. Zakona o HRT-u.

– Kupio sam polovni automobil od fizičke osobe na svoje ime, dakle također kao fizička osoba, a ne kao nekakva tvrtka, obrt ili takvo što, i nakon pola godine dolazi mi preporučena pošiljka od HRT-a koju potpisuje njihov službenik (voditelj odjela pretplate) kojom traže od mene da prijavim radio radi plaćanja pristojbe.

Ja ne znam otkud su mene našli, odakle im moj OIB, moja adresa, kako znaju da imam auto i da imam radio u autu? Otkud im svi moji podaci, tko im je to dao?

A neka mi ga ištekaju!

I traže od mene da plaćam 80 kuna mjesečno, gotovo tisuću kuna godišnje, znači isto onoliko koliko se plaća za televizor u kućanstvu. Ja nikada nisam plaćao pretplatu, moji je roditelji plaćaju u kući, ali ja ne.

Nemam televiziju, ne gledam i ne slušam HRT, a radio u autu kupio sam zajedno s vozilom. Na njemu slušam samo svoju muziku s CD-ova, uopće ne slušam radio, ni bilo kakvu radiopostaju.

Ne znam što ću sad s tim, ne shvaćam zašto sam napravio prekršaj ako nisam mjesec dana nakon kupnje auta prijavio radio? Znaju moj OIB, moju kućnu adresu, znaju da imam auto i da imam radio? Pa što su oni?

Dođe li do suda, pozivam inspekciju da dođe, neka napravi očevid i izvade mi radio iz auta pa ga zapečate jer ne namjeravam platiti nešto što uopće ne koristim, niti to namjeravam. Ne želim njihov signal i ne znam zašto bi ga oni meni nametali? – govori Zadranin za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari (20)
Pogledajte sve


vas kolegice miami kronično podcjenjuju na ovom forumu. Ja sam odmah shvatio što ste Vi htjela reći, ali sam šutio i pustio neka se sramote

Ma ti koji je podcjenjuju su stoka ogranicena. Krivo im je sto oni nemaju lance apoteka,kafica ma makar da imaju koji lanac oko vrata. Moze i srebrni ako ne vec zlatni. Guba i sirotinja.

@miami-hahaha koliko bespredmetnog loopetanja! ZAMP je mafijaška organizacija od samog osnivanja pa do danas. Prvo je reketarila i prikupljala novac koji je plasirala bez nadzora “svojima na pranje”. Zatim im se pridržio Yusipović koji je reketarenje i zamračivanje sredstava digao na viši nivo pisanjem zakona. I dalje su u frci jer tamo ima nekoliko Kradana, pa bogcima kaj nekaj pjevaju (i to opet po Yu liniji) podjele neku crkavicu da bi ovi lajali kako im povampireni klerofašisti hoće otet njihovo….. Revizija i nacionalizacija po žurnom postupku je potrebna!

jednostavno prodaj automobil i rješio si sve, inače bi bilo dobro u Hrvatskoj uvesti pretplatu na gledanje bilo čega ( npr.neba, tla, mora, šuma, zraka, bijeloga, vrata ) te čim netko progleda, odmah ga dokaćiti s pretplatom, što ti uopće imaš gledati, žmiri, živi i uživaj

vas kolegice miami kronično podcjenjuju na ovom forumu. Ja sam odmah shvatio što ste Vi htjela reći, ali sam šutio i pustio neka se sramote

New Report

Close