Kupila tenisice za 25 eura, a sa računa joj skinuli 5.500 kuna

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2018. u 15:12
Foto: Getty Images

Policija je zaprimila njezinu prijavu i istražuje slučaj.

Naišla sam na reklamu internetske stranice s jeftinijim tenisicama poznatih proizvođača. Trebala sam jedne za sina školarca i impulzivno odlučila kupiti, ispričala je čitateljica 24 sata.

Registrirala se na stranici, odabrala tenisice i ubacila ih u košaricu.

– Kod opcije plaćanja nudili su samo platne kartice. Lakomisleno sam unijela broj kartice tekućeg računa i autorizirala kupovinu u vrijednosti 25 eura. Na e-mail sam dobila poruku da je moja narudžba u obradi i da je plaćanje uspješno provedeno. Uskoro sam primijetila da na računu nedostaje novac, odnosno da ima transakcija koje nisam autorizirala – govori Dugorešanka (40) koja je nedavno postala žrtvom računalne prijevare.

– Zvala sam banku zbog sumnje u neovlaštene transakcije te su mi rekli da napišem reklamaciju i da im je dostavim. Kako su mi i dalje skidali novac, 1200 kuna, pa 600 kuna, banku sam tražila da blokira karticu i ne odobrava transakcije. Sve sam prijavila policiji. Prije blokade na računu je bilo u rezervaciji još 3200 kuna. U malo više od tjedan dana kroz 15 transakcija skinuli su mi s računa 5500 kuna. Nasreću, pravovremeno sam reagirala i banka mi je vratila sav novac osim inicijalne kupnje koju sam autorizirala – rekla je Dugorešanka.

Dodala je da povremeno kupuje preko interneta i koristi PayPal, a sad je prvi put platila bankovnom karticom. Policija je zaprimila njezinu prijavu i istražuje slučaj.

Komentirajte prvi

New Report

Close