Kupce nalaze putem društvenih mreža, sve je veći broj onih koji traže ovu zdravu povrtnicu

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2018. u 12:23
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Budući supružnici pokrenuli OPG Ivan Tomić i okrenuli se uzgoju.

Višak zemlje na obiteljskom dobru u Cigleni, Ivan Tomić i buduća mu supruga Romana odlučili su staviti u funkciju. Nisu žurili već prethodno istražili tržište, tlo, koja je to kultura koja im neće oduzimati previše vremena jer oboje rade i odlučili se za – češnjak, piše Agroklub.

"Na proizvodnju češnjaka smo se odlučili prošle godine u proljeće. Na tu ideju smo došli tako što smo imali viška zemlje za obradu i htjeli smo se okušati u nečemu novom. Putem interneta i raznih literatura došli smo do zaključka da je češnjak najbolja kultura za našu zemlju te da nam ne bude prevelika obveza jer to radimo uz posao", opisuje Ivan početak ideje.

Kako se bližilo vrijeme pripreme za sadnju, preko rodbine su doznali za jednu obitelj iz sela Cerićpokraj Vinkovaca koja se dugo godina bavi češnjakom. "Oni su nam bili potpora i glavni izvor informacija za nadolazeće poslove. Sredinom listopada prošle godine posadili smo 100 kg sadnog materijala i uz puno truda, volje i rada na kraju smo ubrali zdravih 900 kg češnjaka. Ovu godinu sadimo 500 kg, te se nadamo urodu između 3 i 4 tone.

OPG čiji je nositelj, otvorili su nedavno jer im je u planu svake godine povećavati proizvodnju te da bi lakše plasirali proizvod na tržište. Zasad kupce nalaze putem društvenih mreža, a kako se dobar glas daleko čuje – sve veći je broj onih koji traže ovu zdravu povrtnicu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close