Krstičević: Tvrtka “Đuro Đaković” je bitna za Ministarstvo obrane, njihovi projekti imaju perspektivu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2020. u 08:42
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Slavonskom Brodu Krstičević je izjavio novinarima kako je “Đuro Đaković” za Ministarstvo obrane uvijek važna tvrtka.

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izjavio je u četvrtak kako je slavonskobrodska tvrtka "Đuro Đaković" bitna i važna za to ministarstvo, a vjeruje da projekti na kojima tvrtka radi imaju perspektivu.

Nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Slavonskom Brodu Krstičević je izjavio novinarima kako je "Đuro Đaković" za Ministarstvo obrane uvijek važna tvrtka.

Oni su proizveli vozilo "Patria" za Hrvatsku vojsku i jako su bitni za njihovo održavanje, a u perspektivi će sigurno trebati dodatni dio tih vozila, rekao je. Kao dodatne projekte tvrtke istaknuo je program vezan za modernizaciju tenkova M-84 te projekt opremanja i modernizacije američkih oklopnih vozila "Bradley".

"Radimo skupa s Vladom SAD-a, kako bi se oni u perspektivi dopremili u 'Đuro Đaković', koji bi u prvom dijelu radio njihovo osvježenje, a onda kasnije modernizaciju, remont i prelazak s analogne na digitalnu tehnologiju", rekao je ministar Krstičević.

Ocijenio je kako su to sve projekti koji imaju perspektivu, te da se nada da će ih "Đuro Đaković" moći realizirati.

"Đuro Đaković, je za nas bitan, za tenkove, "Patrie" ili sutra "Bradleye. To su sve programi koji su vezani za Hrvatsku vojsku. Đuro Đaković to zna raditi i vjerujem da će u perspektivi isto raditi za nas, poručio je Krstičević.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ako King ICT može napravit tankoće za plin može i Đuro avione. Pa naručite avione od Đure i pomozite mu

Krstičević se sprda s nama…kakav gad.

dno dna.

New Report

Close