Krivac za svjetsku krizu plovi Jadranom pod maskom

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2013. u 10:44
John Devaney, jedan od krivaca za svjetsku financijsku krizu, na svojoj jahti. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Amerikanac John Devaney prokockao je 650 milijuna dolara investicijskih fondova i više od 100 milijuna svoje ušteđevine.

Amerikanac John Devaney, koji je prokockao 650 milijuna dolara investicijskih fondova i više od 100 milijuna svoje ušteđevine, zbog čega je proglašen za jednog od 25 najvećih krivaca za svjetsku financijsku krizu, trenutno se odmara na Jadranu gdje plovi jahtom sa svojom obitelji. Mediji su ga otkrili, unatoč maski koju nosi preko čitavog lica, odnosno svojim maskiranjem samo je privukao pozornost. 

Kako piše 24sata, zbog lošeg poslovanja Devaney je izgubio i vlastitu jahtu, zrakoplov, helikopter te zbirku umjetnina vrijednu 45 milijuna dolara. No sada se tvrtka United Capital Markets, u kojoj je direktor, užurbano oporavlja od krize iz 2009. u kojoj je gotovo bankrotirala. Budući da je ponovno počeo zarađivati, kupio je jahtu Big Easy za svoju majku Dorothy Ann te ju je preimenovao po njoj. Sagrađena je 2001., a vrijednost se procjenjuje na 33 milijuna kuna.

U luksuznom brodu plovi Jadranskim morem te posjećuje gradove i otoke. Zadnji put je viđen prije dva dana u Trogiru. Ondje je tijekom jutra, potpuno zamaskiran šiltericom, maramom i tamnim naočalama, isplovio gumenjakom te se kratko zadržao ispred trogirske rive sa svojih četvero djece. Zatim je na obali pokupio ženu, najvjerojatnije suprugu Selenu. Odvezli su se u nepoznatom smjeru. U petak ujutro više nisu bili na vezu u Trogiru te su krenuli prema Splitu. Jučer je brod primijećen kraj otoka Drvenik Veli blizu Šolte.

Komentirajte prvi

New Report

Close