Krenula gradnja sustava vrijednog 273 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 30. ožujak 2015. u 21:59
Zoran Milanović i direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak/V.Ž. Rogulja/PIXSELL

Na projektu će do 2018. surađivati brojne domaće i strane kompanije.

Čakovec Otvorenjem radova na kolektoru uz Međimursko veleučilište jučer je započela realizacija projekta "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec" vrijednog više od 273 milijuna kuna, a kojeg EU sufinancira s gotovo 73 posto.

Očekuje se da će projekt biti realiziran do do polovice 2018. Međimurske vode su kao investitor lani pokrenule procedure javne nabave za ugovaranje radova, robe i usluga za provedbu projekta. Nadzora će provoditi tvrtke Eptisa iz Madrida te Eptisa Adria iz Zagreba, a radove na sanaciji postojećeg sustava tvrtka Swietelsky Baugesellschaft m.b.h. iz Linza.  Najveći i najvrjedniji dio radova, koji se odnose na izgradnju nove mreže izvodit će hrvatski konzorcij Tegra- Đurkin- Hidrotehnika – Međimurska hidrogradnja- Aquatehnika-Vodogradnja -Proton.  

Rekonstrukciju i modernizaciju uređaja za pročišćavanje izvodit će zajednica ponuditelja Končar-inženjering za energetiku i transport – Hidroinženjering -Palir. Na svečanosti su bili nazočni i predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović te generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ako se ne varam,

EU će nam dati nešto novaca za taj projekt jer će strana zarada na opremi biti velika.
I koja je naša korist (u ovom trenutku) od tih pročistaća koje grade po cijeloj Hrvatskoj (vidim) osim što će se zaposliti izvođači jednostavnih radova a vrhnje će pobrati stranci na preskupoj opremi (vidim)?

Tu se ne radi o novoj vrijednosti.

Tu se radi o potrošnji.

Živjet ćemo u Zelenoj Hrvatskoj i biti ćemo nezaposleni i dužni EU mangupima stotine miliardi Eura.

Glavno je da je Premjer Zoran Milanović (predizborno) došao presjeći vrpcu.

New Report

Close