Kreću u realizaciju novi gradski projekti

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2016. u 16:15
Zaprešić

Ulaganja su planirana i u razvoj komunalne i prometne infrastrukture

Odlukom o podizanju kredita Grada Zaprešića s rekordno niskom kamatom, stvoreni su svi preduvjeti za realizaciju ključnih projekta koji će naš grad učiniti još kvalitetnijim mjestom za život. Većina projekata usmjerena je na povećanje društvene povezanosti, osobito djece i mladih.

Gradsko vijeće na svojoj je 29. sjednici donijelo važnu, ali ne pretjerano tešku odluku. Radi se, naime, o već provjerenom i uspješnom modelu kontinuiranog razvoja grada. Podsjetimo, istu je odluku Gradsko vijeće donijelo i prije sedam godina. Kredit je vraćen unatoč recesijskim godinama, Zaprešić se kontinuirano razvijao, a Gradska uprava pozitivno poslovala. Novi kredit ugovoren je s dvostruko nižom kamatom od prošlog, a gospodarstvo više nije u recesiji, nego na putu oporavka.

Sredstva su namijenjena za realizaciju važnih gradskih projekata, dobrim dijelom i onih razvojnih koji se ne bi mogli financirati iz redovnog poslovanja, a da se pri tome građani i poslovni subjekti dodatno porezno ne opterete. Upravo zato, većina Gradskih vijećnika, ovaj provjereni model smatra najboljim mogućim.

Projekte, odnosno, investicije koje će se realizirati kreditom, vijećnici su prihvatili još na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici. Ta i ova današnja odluka omogućuju zaprešićkim nogometašima rad na novim pomoćnim terenima Interovog stadiona, na kojima će moći trenirati već od sljedeće nogometne sezone. I naši kuglači će konačno dobiti uvjete kakve zaslužuju europski i svjetski prvaci. Već ujesen počinju radovi na izgradnji nove kuglane, u kojoj će se 2018. godine održati svjetski kup u kuglanju.

Zaprešić je poznat kao grad mladih, obrazovanja i sporta, pa se najveće investicije odnose upravo na ulaganja u škole. Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole Kupljenovo kreću već u srpnju, a mali Kupljenci konačno će dobiti i pravu školsku, sportsku dvoranu. Isto je i sa školom Antuna Augustinčića, koja će dobiti suvremenu trodijelnu sportsku dvoranu, a koju će, osim učenika, koristiti i svi stanovnici tog dijela grada.

U uređenje kreće i Vršilnica Novih dvora, jedinstveni kulturni spomenik, u kojem će se uskoro razni kulturni i zabavni sadržaji moći održavati tijekom cijele godine.

Ulaganja su planirana i u razvoj komunalne i prometne infrastrukture. Najvećim se dijelom odnose na izgradnju produžetka Ulice Ante Starčevića, Krušlinove i Vukotinovićeve ulice, na kojima su radovi već u tijeku.

Vijećnici SDP- a i U ime obitelji – Projekt Domovina glasovali su protiv novog zaduženja. Gradonačelnik Turk komentirao je to ovako:„Neprihvaćanje ove odluke može značiti samo da bi oni koji su glasali protiv, trošak investicija prebacili izravno na leđa građana ili da se zalažu za znatno usporavanje razvoja našega grada.“

Komentirajte prvi

New Report

Close