Kreće subvencioniranje troškova energetske obnove kuća za privatne korisnike

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2015. u 09:46
Thinkstock

Ugovore sa dvadeset i šest korisnika potpisao je zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, koji ih je uvodno pozdravio i čestitao im na pozitivnom ostvarenom rezultatu.

U Županijskoj palači održano je prvo zajedničko potpisivanje ugovora o subvencioniranju troškova energetske obnove kuća sa svim privatnim korisnicima subvencija koji su stekli to pravo prijavom na natječaj. Ugovore sa dvadeset i šest korisnika potpisao je zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić, koji ih je uvodno pozdravio i čestitao im na pozitivnom ostvarenom rezultatu.

– Želim da dobro i korisno iskoristite ove subvencije kojima potičemo ulaganja u energetsku učinkovitost te se nadam da ćete završiti s radovima obnove do kraja srpnja ove godine, kako je i definirano rokovima u natječaju. Ovo je prvi u nizu takvih natječaja i vjerujem se da će ih biti što više jer postoje velike potrebe – istaknuo je zamjenik Košić te najavio kako će već potkraj ožujka, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznova raspisati natječaj za provedbu ovakvog programa te da su u županijskom proračunu za 2015. godinu osigurana sredstva za sufinanciranje.

Naime, Varaždinska županija je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u srpnju 2014. godine raspisala Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekata „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u Varaždinskoj županiji“. Ukupna raspoloživa sredstva za subvencioniranje projekata u okviru ovog Programa iznosila 1.100.000,00 kuna, pri čemu Varaždinska županija sudjeluje financijski sa 100.000,00 kuna.

Uz mjere koje su se mogle financirati ovim Programom, kao što su zamjena postojeće i ugradnja nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja, na spomenuti natječaj pristiglo je 127 prijava. Stručno povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja na temelju uvida u prispjele zahtjeve, terenskog pregleda objekata, izvršene analize dokumentacije, utvrdilo je da uvjete za subvencioniranje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća zadovoljilo 26 prijavitelja.

Nakon potpisivanja ugovora slijedi izvođenje radova koji trebaju završiti do početka kolovoza ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close