Kreće remont pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2013. u 16:25
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Remont će se odvijati na duljini 6,5 km na pruzi Zagreb Glavni Kolodvor – Sisak – Novska.

U srijedu, 13. ožujka u 8.00 sati počinju pripreme za radove na remontu pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara. Završetak remonta je 7. travnja 2013. u 18.00 sati, priopćeno je iz HŽ-a. 

Tijekom radova na snazi će biti posebna regulacija prometa i to na sljedeći način: od kolodvora Velike Gorice do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno željeznički će promet teći pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik. Vlakovi će voziti s navedenom regulacijom prometa od 13. do 17. ožujka 2013. od 8.00 do 14.00 sati, a s navedenom posebnom regulacijom prometa neprekidno od 18. ožujka u 8.00 sati do 7. travnja 2013. u 18.00 sati.

Za putnike koji koriste stajalište Odra i kolodvor Zagreb Klara vozit će autobusi u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak.  Autobusi će umjesto vlakova voziti od željezničkog kolodvora Velika Gorica preko stajališta Odra do kolodvora Zagreb Klara i obratno.  Putnici će sve potrebne informacije o posebnoj regulaciji prometa za vrijeme radova moći dobiti na telefonu informacija 060 333 444, na kolodvorima i na  internetskoj stranici www.hznet.hr.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Remont će se odvijati na duljini 6,5 km na pruzi Zagreb Glavni Kolodvor – Sisak – Novska. Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti  osposobljena  za brzinu od 90 km/h.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close