Kreće radionica Siemensa i FER-a

Autor: Darko Bičak , 28. ožujak 2017. u 21:59
J. Vugrin, G. Kolar, R. Vujević i D. Kristofić/Petar Glebov/PIX

Sudjeluju studenti iz Zagreba, Beograda i Ljubljane.

Završene su prijave za ovogodišnji ciklus stručne radionice PLC+, studentskog natjecanja koje već treću godinu za redom organiziraju korporacija Siemens i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), odnosno tamošnja podružnica Europske udruge studenata elektrotehnike EESTEC.

Prigodnom svečanošću na FER-u je jučer započelo jednomjesečno natjecanje PLC+ koje će se sastojati od teorijskog i praktičnog dijela. Na radionicu se prijavilo 27 studenata koji će biti podijeljeni u devet timova. Projekt omogućuje studentima da steknu praktični uvid u rješavanje konkretnih problema u industriji – lani je projektni zadatak bio opremanje pivovare, a ove godine je ventilacija u tunelu.

Od lani u radionici sudjeluju i studenti srodnih fakulteta iz Ljubljane i Beograda, a očekuje se da bi se mogli uključiti i Sarajevo te Podgorica, a nakon toga i srednjoeuropski fakulteti. Kako pojašnjava David Krištofić, voditelj projekta, svaki fakultet održava nacionalno natjecanje iz kojeg će se izlučiti po tri tima koja će sudjelovati na međunarodnoj završnici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close