Kreće program povoljnije kupnje novih praznih stanova

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2013. u 17:12
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Država će do kraja lipnja javnosti predstaviti POS plus program kupnje praznih, a neprodanih stanova na tržištu po povoljnijim cijenama.

Država nastavlja graditi stanove is POS programa, ali će do kraja lipnja javnosti predstaviti i POS plus program kupnje praznih a neprodanih stanova na tržištu po povoljnijim cijenama – najavila je danas na konferenciji za novinare ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš, piše Novi list.

Riječ je o tome da će građani kroz POS plus program sami pronalaziti stan za kupnju, a onda ga preko državne Agencije za posredovanje nekretninama (APN)  po povoljnijim uvjetima kupovati od banaka odnosno građevinara.

Ministrica Mrak-Taritaš procjenjuje da na tržištu ima oko 20.000 neprodanih novih stanova. Izvorni članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Znači “država” i zvanično ukida tržišnu ekonomiju, a lihvarski ekstraprofit bankara postaje državni strateški interes na način da će država javnim novcima prikupljenim haračem financirati razliku između tržišne cijene i cijene koju su bankari sami sebi zamislili.

ja odem na neku livadu, uberem jabuku, odem na pijacu i stavim cijenu za jabuku – 1000 kuna komad. kako je tržišna cijena 5 kuna, država će meni platiti 995 kuna, a ja ću prodati za 5 kuna prvom linićevom i čačićevom frendu koji naiđe.

ovo je čisti kriminal, a vrlo vjerojatno i rušenje ionako narušenog ustava i apsurdno je da u hrvatskoj ne postoji oporba koja će podića kaznenu prijavu protiv vlade.

davati dotacije bankama, koje u ovoj mračnoj situaciji ionako plivaju u profitu – koliko nečastan netko mora biti da tako nešto radi?

New Report

Close