Kreće jedan od najpoznatijih skupova za mirenje

Autor: Suzana Varošanec , 13. studeni 2016. u 22:00
Pokrovitelj predsjednica Kitarović/G. K./PIXSELL

Hrvatska obrtnička komora organizator je dvodnevne konferencije koja započinje sutra u Zagrebu.

Budući hrvatski Zakon o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, rješavanje sporova u velikim investicijskim projektima medijacijom te e-medijacija koja je aktualizirana i javnim politikama EU za digitalnu Europu nove su teme kojima će se baviti 7. Međunarodna konferencija "Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom".

Hrvatska obrtnička komora organizator je dvodnevne konferencije koja sutra započinje s radom uz pokroviteljstvo predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović. Glavni je cilj podizanje razine svijesti javnosti i dionika o važnosti učinkovite javne uprave i pravosuđa za zdravo i konkurentno poslovno okruženje. Naime, iz HOK-a poručuju da su "učinkovita javna uprava i pravosuđe conditio sine qua non svakog gospodarstva".

Alternativno rješavanje sporova (ARS) alat je kojim poduzetnici mogu izbjeći administrativne barijere te dugotrajne i opterećujuće sudske postupke, a kako kažu izvansudski način rješavanja sporova važan je za članove HOK-a, kao i za druge male i srednje poduzetnike, posebno u prekograničnim sporovima te je podržan od institucija Europske unije. ARS konferencija HOK-a, kombinirajući prezentacije svjetskih predavača, jedan je od najpoznatijih događaja u području mirenja u ovom dijelu Europe. Program prvog dana usmjeren je na različite sustave medijacije, a drugog dana Sud časti HOK-a i Centar za mirenje pri HOK-u bit će domaćin Dana Međunarodnog instituta za mirenje (IMI) u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close