Krapinsko-zagorska županija: Potpore od 2,3 milijuna kuna za energetsku učinkovitost

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2014. u 15:09
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Vrdoljak je potpisao 28 ugovora s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave i udruga s područja Krapinsko-zagorske županije.

Ministarstvo gospodarstva će s oko 2,3 milijuna kuna poduprijeti projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije na području Krapinsko-zagorske županije, istaknuto je danas u Krapini gdje je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potpisao ugovore o dodjeli državnih potpora za te projekte.

Vrdoljak je potpisao 28 ugovora s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave i udruga s područja Krapinsko-zagorske županije.

Krapinsko-zagorska županija bila je jedna od pripremljenijih i dobila je nešto više od 2,3 milijuna kuna. Više je dobila samo Varaždinska županija, nekoliko stotina tisuća kuna više, istaknuo je Vrdoljak.

Radi se o programu poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu, za koji je Ministarstvo gospodarstva krajem siječnja objavilo javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a za to je u svom proračunu osiguralo 11,5 milijuna kuna.

Raspisali smo javni poziv i najbolje su prošli oni koji su najspremniji i koji su imali gotove projekte, istaknuo je Vrdoljak.

Svrha programa je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne samouprave, odnosno njihovim proračunskim korisnicima, te neprofitnim organizacijama i subjektima, potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti te korištenje obnovljivih izvora energije.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglašava da je energetska učinkovitost 'doma' u ovoj županiji i da ima dosta pripremljenih projekata na području energetske učinkovitosti.

Kolar ističe i da je su ta sredstva velika pomoć proračunima gradova i općina koji se ovih dana nešto slabije pune.

Komentirajte prvi

New Report

Close