Krajem srpnja Plenković će provesti šok-terapiju

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2019. u 08:18
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Za smjene je kod Plenkovića ranije urgirala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Večernji list piše kako premijer Andrej Plenković do kraja srpnja na izvanrednoj sjednici Sabora planira širu rekonstrukciju Vlade, iako je dosad branio aferama kompromitirane ministre, za što je preksinoć dobio i jednoglasnu bianco podršku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Prema informacijama lista, za smjene je kod Plenkovića ranije urgirala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, koja će biti službena kandidatkinja HDZ-a, svjesna da loš rejting te stranke utječe i na njezinu poziciju u izbornoj utrci za Pantovčak.

U petak će Plenković Saboru predložiti novog ministra/icu uprave, a novog ministra/icu vanjskih poslova, budući da Marija Pejčinović Burić ide za glavnu tajnicu Vijeća Europe, predložit će u sklopu rekonstrukcije.

Koliko opsežna će biti Plenkovićeva šok-terapija za popravljanje imidža HDZ-a zasad je nepoznato, ali u HDZ-u očekuju da, uz Kuščevića i Pejčinović Burić, ode još najmanje troje do petero ministara. Sugovornici iz HDZ-a već dugo apeliraju da Plenković smijeni aferama načete ministre; Gabrijelu Žalac, Tomislava Tolušića, Milana Kujundžića, Nadu Murganić te Marka Pavića zbog mirovinske reforme, ali i Gorana Marića. Za potonjeg je Plenković, doznaje Večernji list, na užem Predsjedništvu rekao da se boji da medijske priče o njemu neće prestati. Od svih navedenih, najteže bi mu bilo smijeniti Tolušića budući da je on i potpredsjednik HDZ-a, a iza sebe imaju jaku Virovitičku županiju, premda je tamošnji HDZ sve češće epicentar raznih afera.

Komentirajte prvi

New Report

Close